На Хмельниччині ми всі живемо нижче за течією

На Хмельниччині ми всі живемо нижче за течією

17.05.14 09:20 0 769
Це гасло Організації Об’єднанихНацій є особливо актуальним для ріки Південний Буг, котрий протікає через місто Хмельницький, - обласний центр, який є окрасою Поділля.

…Неподалік села Холодець, що у Волочиському районі нашої області, в болотах Подільської височини започатковується Південний Буг – одна з найбільших рік України. Ця ріка протікає через територію семи областей України, басейн якої повністю розташований в межах нашої держави. На її берегах мешкає понад чотири мільйони українців.Довжина Південного Бугу 806 кілометрів. Ріка впадає у Чорне море, утворюючи Дніпрово-Бузький лиман у Миколаївській області.

Річку живлять численні притоки. На Хмельниччині це – Плоска, Вовк, Тернова, Іква, Случ, Хомора тощо. Всього на території басейну Південного Бугу протікає 6594 річки. Загальна довжина їх становить 22,4 тисяч кілометрів.

Мешканці подільського краю гордяться тим, що все це бере початок у нас, на нашій батьківщині.

Саме річці Південний Буг у Департаменті екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації був присвячений круглий стіл. Його темою були проблемні питання ріки. Науковці та представники громадськості детально зупинилися не лише на проблемах, що мають місце у річковому господарстві області, але й обговорили деякі питання, котрі нині турбують громадськість держави.

Після закінчення круглого столу учасники заходу відбули до парку відпочинку ім. М.Чекмана, у заплаву ріки, де на практиці продемонстрували, як вони люблять свою ріку, ймення якої, - Південний Буг.

Насамкінець, дуже б хотілось, щоб кожен житель нашого краю усвідомив велич і значення цієї ріки і робив постійно щось корисне, аби допомогти здоровим жити Південному Бугу. Ми маємо надію, що ніхто не буде байдужим до проблем ріки, бо відповідаємо за неї бо живемо нижче за течією!

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ