У Львові святкуватимуть 25-річчя Львівської державної музичної школи №8

У Львові святкуватимуть 25-річчя Львівської державної музичної школи №8

17.05.14 11:27 0 634
18 травня о 14:30 у залі кінотеатру ім. О. Довженка (проспект Червоної Калини, 81) відбудеться звітний концерт учнів та викладачів Львівської державної музичної школи № 8 (вул. Антоненка-Давидовича, 11), присвячений 25-річчю ювілею школи. Для сихівчан, на площі перед кінотеатром о 14-ій год., звучатиме музика у виконанні духового оркестру та ансамблю ударних інструментів.

Про це повідомили журналісти ZIKу.

Концерт складатиметься з двох відділів. І відділ – учні-солісти, дитячі колективи; ІІ відділ – викладачі-солісти і викладацькі колективи. Заключна підсумкова сцена – зведений хор і оркестр; в їхньому виконанні прозвучать такі твори: сл. і муз. Тараса Петриненка «Україна», яка супроводжує звіти школи, починаючи з 1996 року – і збирає на сцені випускників усіх років та пісня «Шлях до Тараса» сл. Ю. Рибчинського, муз. О. Осадчого.

Під час концерту очікуються привітальні виступи від представників Управління культури ОДА, Департаменту гуманітарної політики ЛМР, Сихівської райадміністрації, керівників мистецьких шкіл міста та області.

На ювілейному звітному концерті організатори очкують побачити учнів, батьків, випускників попередніх років, усіх сихівчан, небайдужих до музичного мистецтва.

Довідка.

1 вересня 1989 року Львівська державна музична школа №8 гостинно відкрила двері в чарівний світ музики. Завдяки наполегливій, самовідданій праці світлої пам’яті директора Карпяка Ярослава Іларіоновича, школа має добру матеріально-технічну базу та згуртований колектив високопрофесійних викладачів. Творчим запалом душі та невтомною працею вони створюють найкращі умови для розвитку здібностей учнів. Адже за цей час школу закінчили 838 учнів, з яких 83 продовжили професійно займатися музикою у різних навчальних закладах.

Виховали 214 лауреатів і 93 дипломанти обласного і міського конкурсів, 18 лауреатів Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. 64 учні нагороджені дипломами І ступеня, а 4 учні відзначені Гран-прі. Серед переможців: камерний оркестр, хор учнів старших класів, ансамбль гітаристів, ансамбль духових інструментів, солісти-виконавці.

в школі навчається 339 учнів. Навчально - виховний процес здійснюють 48 викладачів на таких відділах: фортепіанний, струнно- смичковий, відділ народних і духових інструментів, музичної теорії та хорового співу. Плідно працюють учнівські та викладацькі творчі колективи, які активно виступають на шкільних музичних вечорах, святах і фестивалях Сихівського p-ну та м. Львова. Школа активно співпрацює з відділом освіти району, з колективами ССЗШ № 93, дитячої установи № 175, бібліотеки для дітей та юнацтва №4, а також з релігійною громадою церкви Різдва Пресвятої Богородиці, Лігою українських жінок.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку перегляд ...

КОМЕНТАРІ