Закарпаття ще й досі не оговталося від антиалкогольної кампанії Горбачова, – дослідник

Закарпаття ще й досі не оговталося від антиалкогольної кампанії Горбачова, – дослідник

17.05.14 11:10 0 681
Антиалкогольна кампанія Горбачова стала трагедією нашого народу. Знищення виноградників в Україні можна порівняти з вирубуванням маслинових садів в античному світі. Так діяли варвари.

Такими емоційними словами один із експертів телевізійного інформаційно-аналітичного альманаху «Історична правда з Вахтангом Кіпіані», дослідник історії з Ужгорода Павло Чучка охарактеризував наслідки непродуманої політики боротьби з алкоголізмом, започаткованої Михайлом Горбачовим у середині 80-х рр.

«Сухий закон по-радянськи» – одна з головних тем чергового випуску «Історичної правди» на телеканалі ZIK. У програмі згадуватимуть, наскільки недолуго діяла комуністична влада, намагаючись кавалерійським наскоком враз покінчити зі справжнім бичем радянської дійсності – масовим пияцтвом «будівничих комунізму».

«Історична правда з Вахтангом Кіпіані» згадає і про таку кумедну річ, як «безалкогольні весілля», після яких «активісти «товариства тверезості» потрапляли у медвитверезники.

Особливу увагу програма зверне на те, наскільки «антиалкогольна кампанія» Михайла Горбачова підірвала економічну міць СРСР. І як постраждали від неї виноробні регіони України.

«На Закарпатті вирубали виноградні плантації, що підірвало економіку краю настільки, що донині харчова галузь господарки у нас оговтатися не може. Постраждали тоді не лише лози, а й люди. Цілі династії виноградарів, виноробів, бочкарів втратили джерела заробітку і були змушені без роботи якось виживати», – розповів Павло Чучка.

Єдиний у вітчизняному телепросторі інформаційно-аналітичний альманах «Історична правда з Вахтангом Кіпіані» – щонеділі в ефірі каналу ZIK, о 23:05.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Йосиф Ситник привітав ...
Наступна новина: Волинському краєзнавчому ...

КОМЕНТАРІ