ХХІ піша проща до Унева: християни молитимуться за спокій в Україні

ХХІ піша проща до Унева: християни молитимуться за спокій в Україні

17.05.14 09:06 0 809
16 травня, від храму Архангела Михаїла (вул. Винниченка) стартувала Хресна хода до Унівської Лаври - осередку чернечого життя монахів Студитського уставу Української Греко-Католицької Церкви. Християни впродовж двох днів пішки подолають 70 км.

Із паломниками спілкувалася репортер телеканалу ZIK Марічка Жук.

Прямуючи до Унева (Перемишлянський район Львівщини), де щороку відзначають свято Чудотворної ікони Богородиці, прочани молитимуться, співатимуть та проситимуть у Бога миру для України. Гасло цьогорічної ходи «Перебувайте у моїй любові».

Долучитися до сотень паломників з Львівщини приїхали навіть громадяни інших країн. «Це мої друзі із Австрії, з Відня, які приїхали до нас на прощу. Вони не вперше йдуть на прощу, це для них гарний досвід», - розповіла аніматор Марта.

«Ми з Тернополя і о 3 годині ночі встали і приїхали сюди, йтимемо пішки, потім спатимемо, а в суботу будемо в Уневі. Додому повернемося аж у неділю», - поділився планами тернополянин Юрій. - Ми йдемо молитися за мир та Україну, але відкрию вам секрет, йду в прощу з думками про майбутню дружину».

Минулорічна ювілейна ХХ Міжнародна молодіжна проща під гаслом «Віра без діл мертва» зібрала понад дві з половиною тисячі християн.

Повну версію із початку пішої ходи від церкви Архангела Михаїла дивіться тут.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Результати опитування ...
Наступна новина: У Львівській області Олег ...

КОМЕНТАРІ