Волинському краєзнавчому музею – 85!

Волинському краєзнавчому музею – 85!

17.05.14 11:14 0 663
Урочиста академія, приурочена Міжнародному дню музеїв та 85 річниці заснування, відбулася в обласному краєзнавчому музеї. Цим датам музейники приурочили наукову історико-краєзнавчу конференцію, а також презентували дві експозиції «Волинський краєзнавчий музей – скарбниця історико-культурної спадщини волинського краю» та «Волинський краєзнавчий музей: історія і сучасність».

Заступник голови облдержадміністрації Роман Карпюк у своєму вітальному слові зазначив, що Волинський краєзнавчий музей є визнаною науковою установою, осередком культури краю, скарбницею його історико-культурних надбань, культурно-освітнім, методичним та координаційним центром музейної справи в області.

«Науковці і хранителі краєзнавчого музею працюють творчо і самовіддано. Ви зажили слави не лише на теренах України, а й за її межами, як ініціатори і організатори всеукраїнських та міжнародних поважних науково-дослідницьких форумів, присвячених родині Косачів; волинській школі іконопису, минулому і сучасності Полісся. Завдяки вашій праці фонди музею не тільки примножуються, але й активно служать справі розвитку української культури та науки», - зазначив Роман Карпюк.

Він побажав колективу музею нових здобутків і визнання, а також вручив відзнаки.

Довідково: Волинський краєзнавчий музей створено 1929 року з ініціативи Волинського товариства краєзнавства та опіки над пам’ятниками минулого. Нині має в своєму складі ще чотири діючі музеї. Це філія – Колодяжненський літературно-меморіальний музей Лесі Українки, чотири відділи: Художній музей, Музей Волинської ікони і Музей історії Луцького братства у Луцьку, та Меморіальний музей В’ячеслава Липинського у с. Затурці Локачинського району. Створюється Музей етнографії та народних промислів Волині у Луцьку.

У фондах Волинського краєзнавчого музею зберігається понад 140 тисяч експонатів, які репрезентують природу, історію, етнографію, мистецтво волинського краю. Щороку в музеї створюється майже сім десятків різноманітних виставок. Музей відвідує понад 100 тисяч осіб.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття ще й досі не ...
Наступна новина: Івано-франківські ...

КОМЕНТАРІ