В Луцьку перегляд літератури "Великий терор" провели працівники центральної міської бібліотеки для дорослих

В Луцьку перегляд літератури "Великий терор" провели працівники центральної міської бібліотеки для дорослих

17.05.14 11:37 0 656
Під час заходу, що приурочений Дню пам'яті жертв політичних репресій, йшлося про книги, в яких відтворено трагічні періоди в історіх нашої країни.

Обговорено книгу "У жорнах репресій", в якій її автор Іван Ільєнко простежує непрості долі академіка Агатангела Кримського, поетів Миколи Вороного та його сина Марка, неокласиків Миколи Зерова, Михайла Драй-Хмари, Павла Филиповича. Розповідає про арешт Максима Рильського, табірні поневіряння Остапа Вишні, Бориса Антоненка-Давидовича, Зінаїди Тулуб, Івана Іванова. Мовиться у книзі й про переслідування за любов до України Олександра Довженка, Володимира Сосюри, Юрія Яновського.

Тема трагічної долі письменників України - жертв сталінських репресій розкрита й у книзі "З порога смерті" за редакцією Бойко Л.С.

Відродження української культури саме набуло розквіту, коли сталінські поплічники розпочали полювання на її найвидатніших діячів, переслідуючи мету - дощенту винищити українську інтелігенцію. Ціла когорта талановитих вчених, письменників, художників була безпідставно репресована.

Про долю М. Василенка, М. Філянського, С. Єфімова,В. Підмогильного, П.Филиповича, М. Яворського, Ф.Ернста та багатьох інших, безневинно засуджених і в переважній більшості знищених у сталінських таборах, розповідається у книзі "Репресоване" відродження" за редакцією О.І. Сидоренка, Д.В. Табачника.

Моторошні факти з тих страшних часів представлені в публікаціях періодичних видань"День"," Свобода", "Газета по-українськи".

Управління культури (720447)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові святкуватимуть ...
Наступна новина: В Тернополі галицький ...

КОМЕНТАРІ