У Луцьку в туристичну сферу хочуть залучити понад 3 мільйони відпочивальників

У Луцьку в туристичну сферу хочуть залучити понад 3 мільйони відпочивальників

17.05.14 16:52 0 724
Про співпрацю в туристичній галузі говорили під час засідання «круглого столу», який відбувався у залі засідань Центру надання адміністративних послуг у м. Луцьку. У заході взяли участь Луцький міський голова Микола Романюк, його заступник Тарас Яковлев, начальник управління туризму та промоції міста Наталія Бунда, радник міського голови на громадських засадах, виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування «Шлях Гедиміновичів» Геннадій Друзенко. До обговорення також були запрошені представники ресторанно-готельного бізнесу та туристичної галузі міста.

За словами начальника управління туризму та промоції міста Наталії Бунди, зараз в Україні відбувається переформатування туристичної сфери. Адже туристи, які раніше відпочивали на Півдні, шукатимуть нові місця для проведення вікендів та відпусток. Тож наше місто та Волинь мають хороший шанс, аби заповнити цю нішу на туристичному ринку. На думку Наталії Бунди, для цього необхідно об’єднати зусилля влади та представників ресторанного-готельного бізнесу, туристичних агенцій міста. Своєрідним принципом у цьому напрямку роботи окреслила – «Думаємо, діємо та перемагаємо».

Луцький міський голова Микола Романюк під час зустрічі зауважив, що міська рада постійно працює над тим, аби максимально сприяти розвитку туристичної галузі. «Вже міжнародним став проект «Шлях Гедиміновичів», при цьому Чехія сама виявила бажання бути у цьому проекті. Сподіваємося, що Європейський Союз також зацікавиться співпрацею у цьому напрямку», - зауважив він й додав, що багато туристів не поїдуть до Криму, а це ще один стимул працювати.

Геннадій Друзенко зауважив, що внутрішній туристичний ринок України збільшився на 60-70%. «Перевагу кримському туризму щороку надавало 6 мільйонів людей, 50% з яких – українці, тож тепер ми маємо 3 -3,5 мільйонів українців, які шукатимуть де відпочити», - зауважив він. Західна Україна зараз є найбезпечнішою територію для відпочинку, тому їхатимуть сюди. На його думку, наша область має привабливий туристичний формат – це багато історичних та культурних пам’яток, наявність водних об’єктів, сегмент міста. Не використаним є й гастрономічний потенціал, адже Волинь може похизуватись й смачними стравами, приготовленими за стародавніми рецептами. До слова, за його словами, вже впізнаваним на туристичному ринку є медовуха.

Радник міського голови на громадських засадах зауважив, що водночас будь-який продукт має бути підкріплений вмінням продавати. На його думку, це головний виклик, над яким треба працювати. «Тож Луцьку необхідно об’єднати ресурси, аби отримати відповідний результат. Цей рік міг би бути переломним для Волині в плані туризму», - вважає він.

Українська колега з Чехії Катерина Бойко розповіла про досвід туристичної галузі у цій країні. Вона відзначила проект «Шлях Гедиміновичів» й зауважила, що цей проект має великі перспективи. «Це є певний бренд, коли турист захоче десь відпочити – придбає весь шлях», - зауважила Катерина Бойко.

Учасники «круглого столу» зійшлись на тому, що необхідно консолідувати зусилля, обмінюватись інформацію, аби привабити туриста до нашого міста.

Міський голова Микола Романюк наголосив присутнім, що міська рада виступає координатором, тож закликав представників туристичної галузі повідомляти Центр туристичної інформації та послуг про заходи, що відбуватимуться з ініціативи того чи іншого закладу, а працівники Центру відповідно до зацікавлень туристів спрямовуватимуть їх. Також він висловив вдячність учасникам «круглого столу», що прийшли на зустріч.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігові нагадали, що ...
Наступна новина: На Львівщині понад 70% ...

КОМЕНТАРІ