У Волинській області прокуратура взялася за права мобілізованих

У Волинській області прокуратура взялася за права мобілізованих

17.05.14 16:25 0 726
Під час прокурорських перевірок виявлено факти незаконного звільнення роботодавцями працівників через те, що ті були мобілізовані до лав Збройних сил України. Наразі вживаються заходи задля поновлення трудових та соціальних прав таких працівників.

Органи прокуратури області наголошують: законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення проведення мобілізації» внесено зміни до низки законодавчих актів, відтак за громадянами, які проходять військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період зберігається місце роботи (посада), середній заробіток, а за пенсіонерами з числа військовослужбовців та особами, які отримують пенсію за Законом України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб» - виплата пенсії. Також, на вказаний період не припиняється державна реєстрація підприємницької діяльності мобілізованих осіб.

Отож призов на військову службу під час мобілізації не може бути підставою для звільнення громадянина з роботи, невиплати йому пенсії чи припинення реєстрації підприємницької діяльності.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі до бюджету ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ