В Закарпатській області рятувальники проводять заходи у рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності

В Закарпатській області рятувальники проводять заходи у рамках Тижня знань безпеки життєдіяльності

17.05.14 17:33 0 707
Незнання елементарних правил безпечної поведінки часто призводить до сумних та трагічних наслідків. З метою профілактики травматизму та загибелі дітей, виховання поважного ставлення до безпеки людини, формування та вироблення навичок з дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях на Закарпатті проходить Тиждень знань безпеки життєдіяльності у дошкільних, загальноосвітніх професійно-технічних закладах області.

Так, 15 травня у Закарпатському обласному ліцеї–інтернаті з посиленою військово-фізичною підготовкою, що в м. Мукачево відбувся відкритий урок з основ безпеки життєдіяльності за участі працівників Мукачівського міськрайвідділу Управління ДСНС України у Закарпатській області. Рятувальники цікаво та змістовно донесли як учням, так і педагогам інформацію як треба діяти у разі пожежі, як надати медичну допомогу потерпілим, тощо. Також докладно продемонстрували можливості автомобіля першої допомоги, який знаходиться в бойовому розрахунку рятувальників, обладнання та спорядження. Побачене викликало в учнів справжню зацікавленість, вихованці закладу з великим інтересом розповідали свої життєві історії.

А 16 травня, аналогічне заняття проводилося вже з учнями та колективом ЗОШ № 8 м. Виноградів. В ході проведення заходів було прочитано лекцію щодо попередження та дій при виникненні надзвичайних ситуацій. Рятувальники разом з учнями відпрацювали евакуацію з приміщень школи на випадок виникнення НС. Бійці ДСНС ознайомили вихованців із специфікою роботи оперативно-рятувальної служби, продемонстрували у дії технічне обладнання, яке вони використовують для ліквідації різних надзвичайних подій. Також, продемонстрували бойовий одяг вогнеборців, розповіли про технічні характеристики спеціальних автомобілів. Крім того, школярі мали змогу одягти окремі елементи бойового спорядження рятувальників, і на мить, уявити себе справжніми рятувальниками. А наостанок було проведено змагання між членами дружини юних пожежних ЗОШ №8 по гасінню умовної пожежі.

Рятувальники побажали учням успіхів у подальшому навчанні та висловили сподівання, що у майбутньому дехто з них пов’яже своє життя з рятувальною службою.

У ДСНС України

у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Костов: Я більше не в ...
Наступна новина: Аграрії Львівщини ...

КОМЕНТАРІ