В Ужгороді радилися як якісно та безпечно провести сезон відпочинку та оздоровлення дітей

В Ужгороді радилися як якісно та безпечно провести сезон відпочинку та оздоровлення дітей

17.05.14 12:53 0 639
15 травня в будинку профспілок, під головуванням першого заступника голови Закарпатської облдержадміністрації Андрія Сербайла, за участі керівництва управлінь обласної державної адміністрації, голів організацій галузевих профспілок, дирекції Фонду соцстрахування, керівників дитячих оздоровчих закладів, тур господарств, санаторіїв, санепідслужби тощо відбулася семінар-нарада з питань оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2014 року. У даному заході також взяли участь і представники Управління ДСНС України у Закарпатській області.

За офіційними даними у 2013 році в таборах відпочинку оздоровилося близько восьми тисяч дітей. На даний час сезон відпочинку та оздоровлення малечі планується відкрити вже з першого червня.

Як розповів начальник відділу запобігання надзвичайних ситуацій Управління ДСНС України у Закарпатській області Валерій Штимак, впродовж березня-квітня поточного року і по теперішній час тривають перевірки закладів відпочинку та оздоровлення дітей щодо їх готовності у питаннях пожежної безпеки. Однак вже попередні дані перевірок свідчать, що не всі керівники відносяться до питань пожежної безпеки відповідально.

Найчастіше у багатьох закладах не виконуються заходи щодо влаштування та утримання у справному стані систем протипожежної автоматики. Багато керівників нехтують виведенням сигналів про виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації на централізовані пункти спостереження, що в подальшому може суттєво збільшити час оповіщення про подію аварійно-рятувальних підрозділів та відповідно час ліквідації пожежі.

Також заклади відпочинку не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння, вогнегасники не пройшли технічний огляд, що призводить до зниження їх ефективності. Будівлі або не обладнані, або ж блискавкозахист перебуває у несправному стані. Не здійснюється обробка дерев’яних конструкцій горищ вогнезахисним розчином. Виявляються також значні порушення в електрогосподарстві, тощо. Всі ці недоліки негативно впливають на забезпечення пожежної безпеки та здатні призвести до надзвичайних ситуацій.

Підбиваючи підсумки семінар-наради, перший заступник керівника краю Андрій Сербайло звернув увагу присутніх на дотримання всіх норм та вимог чинного законодавства у питаннях функціонування закладів відпочинку та оздоровлення дітей. Також наголосив, що відпочинок підростаючого покоління повинен бути масовий, якісний, і що саме головне – безпечний!

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Свободу краще відчуваєш, ...
Наступна новина: Волинська облрада ...

КОМЕНТАРІ