Через позбавлення житла мешканців Ужгорода вртутиться Генпрокуратура?

Через позбавлення житла мешканців Ужгорода вртутиться Генпрокуратура?

17.05.14 15:11 0 692
16 травня 2014 року народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Ігор Мірошниченко скерував звернення до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Генеральної прокуратури України щодо забезпечення реалізації конституційного права мешканців гуртожитку міста Ужгорода на житло та на судовий захист.

До мене звернулись мешканці гуртожитку з міста Ужгород із проханням захистити їхні житлові права та право на судовий захист. Люди заявляють, що з початку створення ВАТ "Ужгородхліб" вони працювали на цьому підприємстві, до складу якого входить гуртожиток. Протягом тривалого часу між мешканцями гуртожитку та підприємством тривали численні судові суперечки щодо права власності на гуртожиток.

Після багаторічної судової тяганини та бюрократичних махінацій Ужгородською міською радою було ухвалено низку рішень на захист прав мешканців гуртожитку. У 2013 році виконавчий комітет Ужгородської міської ради почав укладання договорів найму з мешканцями гуртожитку на кожну квартиру окремо. Однак цей процес відбувався з порушенням вимог Конституції України, Житлового кодексу та Закону України "Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків" та був зупинений, бо ВАТ "Ужгородхліб" знову розпочав дебати у різних судових інстанціях.

"Ситуація, в якій опинились люди, мене обурює. Чиновники хочуть виселити сім?ї працівників підприємства, зовсім не турбуючись про долю цих людей. Це приклад того, якою сильною є бюрократична система в Україні", – зазначив Ігор Мірошниченко.

У зв'язку з тим, що над мешканцями гуртожитку нависла загроза залишитися просто неба, останні звернулися по допомогу і просять захистити їхнє право на житло та на судовий захист.

З цього приводу Ігор Мірошниченко скерував звернення до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини та Генеральної прокуратури України.

З метою захисту конституційних прав мешканців гуртожитку у місті Ужгород необхідно вирішити питання про вступ органів прокуратури в інтересах громадян у цивільні, господарські та адміністративні справи, що перебувають в провадженні судових органів України. Відкрити провадження та провесті перевірку фактів порушення конституційних прав мешканців гуртожитку. В порядку нагляду за дотриманням законності вжити заходів щодо захисту конституційних прав. Про це йдеться у депутатському зверненні націоналіста.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Житомирщині майже 70 ...

КОМЕНТАРІ