У Закарпатській області відбулася українсько-угорська зустріч щодо механізму налагодження співпраці громадських організацій з державними установами щодо запобігання та ліквідації наслідків НС

У Закарпатській області відбулася українсько-угорська зустріч щодо механізму налагодження співпраці громадських організацій з державними установами щодо запобігання та ліквідації наслідків НС

17.05.14 14:44 0 694
Багаторічний європейський досвід із запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків свідчить про дуже плідну співпрацю у цьому напрямку професійних рятувальних служб та громадських організацій. Таку практику успішно впроваджують і в Україні, зокрема, у нашій області.

14-15 травня у селі Янош Берегівського району на Закарпатті відбулася дводенна українсько-угорська зустріч у рамках започаткованого Угорською екуменічною службою допомоги і Закарпатським центром розвитку та консультацій «Адванс» проекту «Сприяння розвитку гуманітарної роботи в Західній Україні».

У заході взяв участь начальник Управління ДСНС в Івано-Франківській області полковник служби цивільного захисту Володимир Володимирович Чернецький. Також були присутні консул Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород Гергей Тріб, начальник Державної дирекції по захисту від надзвичайних ситуацій в Самолч-Сатмар-Берегській області (Угорщина) Йожеф Надь, директор Дирекції міжнародного та гуманітарного розвитку Угорської екуменічної служби допомоги Акош Надь, представники органів виконавчої влади Івано-Франківської та Закарпатської області, Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса, керівний склад підрозділів ДСНС Закарпатської області.

На заході обговорювалося чимало важливих питань: запобігання пожежам та іншим надзвичайним ситуаціям, співпраця професійних рятувальних служб з громадськими та волонтерським організаціями у сфері проведення широкої масово-роз’яснювальної роботи серед населення з безпеки життєдіяльності, а у випадку незвичайної події – мінімізації спустошливих наслідків. Присутні ознайомилися з угорським практичним досвідом у цьому напрямі.

Вдосконаленню служб, котрі працюють задля безпеки людей, меж немає, тож такий семінар – далеко не останній. Найцінніше тут – обмін досвідом роботи для збереження життя і здоров’я громадян.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 68 кримчан звернулося до ...
Наступна новина: Олег Панькевич: "Дії ...

КОМЕНТАРІ