Івано-франківські перевізники масово зупинили транспорт на ремонт

Івано-франківські перевізники масово зупинили транспорт на ремонт

17.05.14 11:21 0 735
Приватні перевізники Івано-Франківська масово зупинилися на ремонт. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, десятки автобусів зранку стоять на об’їзних вулицях, люди змушені були пішки добиратися на роботу і навчання. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Містом їздять лише 33 тролейбуси і два автобуси комунального підприємства «Електроавтотранс».

У місті називають це страйком, хоча не була дотримана процедура оголошення страйку. У такий спосіб перевізники вимагають підняття тарифів на перевезення у громадському транспорті.

В асоціації перевізників наголошують, що в Івано-Франківську найнижча вартість проїзду – 2 гривні, до того ж з 10 до 16 години пенсіонерам надане право їздити безкоштовно, а при подорожчанні пального і витрат на технічне обслуговування автобусів це робить бізнес збитковим.

Тож перевізники вимагають підняття оплати до 3 гривень і зменшення на три години безплатного перевезення пенсіонерів – з 11 до 14 години.

За словами міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, якщо перевізники не припинять свою акцію, то міська влада розірве з ними угоди і проведе новий конкурс. «Поле для переговорів відкрите, але якщо у такий спосіб в якійсь мірі перевізники починають шантажувати владу, то я з цим не погоджуюся», – заявив мер.

Наприкінці квітня відбулися громадські слухання щодо роботи перевізників і тарифів на їхні послуги. Городяни вимагають поліпшити якість обслуговування в міському транспорті, забезпечити дотримання правил дорожнього руху, захистити права пенсіонерів.

Як повідомили в міськвиконкомі, передбачені і зміни до договорів та паспортів маршрутів, що має вплинути на якість перевезення. Зокрема, перевізники повинні до 1 вересня обладнати автобуси приладами GPS-моніторингу та відеореєстраторами, запровадити білети і компостери. У свою чергу міськвиконком обіцяє до кінця року обладнати зупинки інформаційними табличками з номерами маршрутів та розкладами руху автобусів.

У перспективі в Івано-Франківську планується зменшити кількість приватних перевізників, а більше розвивати комунальний транспорт.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ