До 200-річчя від дня народження Т.Шевченка у Львові проходить Міжнародна наукова конференція «Апостол правди і науки»

До 200-річчя від дня народження Т.Шевченка у Львові проходить Міжнародна наукова конференція «Апостол правди і науки»

17.05.14 10:49 0 5034
15 травня, в актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відкрито Міжнародну наукову конференцію «Апостол правди і науки», присвячену 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка.

З вітальним словом для учасників конференції звернувся заступник голови обласної державної адміністрації Юрій Підлісний:

«І день іде, і ніч іде. І, голову схопивши в руки, Дивуєшся, чому не йде Апостол правди і науки?», – так думали ми в листопаді, грудні минулого року, так думали в січні цього року, доки не пролунав вистріл, допоки не впав син Кавказу, який промовляв до нас словами Шевченка: «Борітеся –поборете!». Мені приємно бути в храмі Правди і Науки, студенти і викладачі якого брали дієву участь у революції Гідності», – зазначив у вітальному слові заступник голови Львівської ОДА.

Нагадаємо, у рамках конференції понад 220 шевченкознавців з Болгарії, Німеччини, Польщі, Сербії, Словаччини, Сполучених Штатів Америки, Хорватії та авторитетні українські науковці впродовж двох днів обговорюватимуть найновіші тенденції дослідження творчості Тараса Шевченка, його постійної присутності у суспільно-політичному житті України задля інтелектуального осягнення феномена Кобзаря.

Окрім пленарного засідання, у рамках ювілейної шевченкознавчої міжнародної конференції відбудеться засідання одинадцяти секцій: націософія Тараса Шевченка, інтерпретація Шевченкового тексту, феномен Тараса Шевченка в історії української літератури, шевченкознавство як галузь гуманітарних знань Тарас Шевченко й Україна, Тарас Шевченко у світовій культурі, Тарас Шевченко і фольклор, мова творів Тараса Шевченка, мистецький світ Тараса Шевченка, Тарас Шевченко в освітньому соціокультурному просторі, роль НТШ у становленні української академічної науки.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Волинська область: ...

КОМЕНТАРІ