Львівщина: з початку року місцеві бюджети області отримали понад 1 млрд. грн. податків та платежів

Львівщина: з початку року місцеві бюджети області отримали понад 1 млрд. грн. податків та платежів

17.05.14 14:27 0 692
У січні-квітні 2014 року до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло 1 111 658,7 тис. грн. податків, зборів та платежів, що становить 90,1 відсотка до уточнених планів станом на 1 травня поточного року. Виконання плану чотирьох місяців надходжень забезпечено лише в Дрогобицькому районі. В багатьох районах та містах допущено значне невиконання планових завдань.

Про це під час засідання Обласної асоціації місцевих рад «Ради Львівщини» доповів заступник директора департаменту фінансів Львівської ОДА Іван Нос. Зазначимо, що участь в засіданні також взяв перший заступник голови облдержадміністрації Йосиф Ситник.

«Порівняно з відповідним періодом 2013 року надходження до загального фонду бюджету області скоротились на 18 558,4 тис. грн. або на 1,6 відсотка. Ціла низка великих платників податків суттєво зменшили сплату податку на доходи фізичних осіб. Це, зокрема, Львівська філія ПРАТ „Київстар”, ПАТ „Львівгаз”, АТ „Галичфарм”, ПАТ „Концерн Галнафтогаз”, Бурове управління „Укрбургаз”, ВАТ „Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат”, Шахта „Червоноградська” ДП „Львіввугілля”, ВП „Шахта „Зарічна”, Пасажирське вагонне депо Львів, ВАТ „НПК-Галичина”, ДП „Львівський бронетанковий завод”, ДП СКК „Моршинкурорт” ПАТ „Іскра” та інші», – зазначив під час доповіді заступник директора департаменту фінансів облдержадміністрації.

Значні кошти втрачають територіальні громади внаслідок наявної недоїмки підприємств та організацій за платежами до місцевих бюджетів, зокрема найбільша недоїмка з плати за землю (41 555,5 тис. грн.) та податку на доходи фізичних осіб (29 734,2 тис. грн.).

Попри це все, Іван Нос зазначив, що на відсутня протермінована заборгованість із заробітної плати працівникам бюджетних установ, що фінансуються із місцевих бюджетів області.

Також, за його словами, здійснюється робота із внесення змін до показників місцевих бюджетів. Так станом на 13 травня враховано відповідні зміни та уточнено показники 284 місцевого бюджету із 731 (38,9 відсотка). Не уточнено бюджети на 2014 рік Стрийською, Моршинською міськими, Кам’янка-Бузькою, Мостиською, Пустомитівською, Радехівською та Старосамбірською районними радами.

Зазначимо, що під час засідання Обласної асоціації місцевих рад значну увагу також було сконцентровано на обговоренні Програми соціально-економічного та культурного розвитку Львівської області на 2014 рік з макроекономічним прогнозом на 2015-2016 роки, а також обласних цільових програм та співфінансування програм місцевого розвитку у поточному році.

Серед інших питань порядку денного також зосереджено увагу на розробці Стратегії розвитку Львівської області на період до 2020 року, децентралізації виконавчої влади та реформи місцевого самоврядування в Україні, а також стану казначейського обслуговування касових видатків місцевих бюджетів області.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ