У Львові студентів інформуватимуть про ЄС

У Львові студентів інформуватимуть про ЄС

17.05.14 15:52 0 691
Заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Підлісний взяв участь в урочистому відкритті Інформаційного центру Європейського Союзу при Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Зазначимо, Інформаційний центр Європейського Союзу буде діяти на базі факультету міжнародних відносин ЛНУ ім. І Франка (вул. Січових Стрільців, 19).

У вітальному слові Юрій Підлісний зазначив, що всупереч непростій ситуації у нашій країні, ця подія є свідченням чіткого проєвропейського курсу України, особливо напередодні святкування Дня Європи.

«Нашій державі належить подолати складний шлях до досягнення критеріїв, необхідних для повноправного членства в ЄС. Зараз Україна чітко усвідомила, що її європейська перспектива залежить, в першу чергу, від неї самої, від успішності внутрішніх політичних, економічних і соціальних перетворень, – сказав Ю. Підлісний. – Новостворений Інформаційний центр сприятиме формуванню позитивної громадської налаштованості на євроінтеграційний курс України, ознайомленню студентів з європейськими цінностями та традиціями, популяризації загальноєвропейського культурного надбання серед нашої квітучої молоді».

Також Юрій Підлісний запевнив, що найближчим часом ситуація в Україні буде врегульована, і наша держава зможе рухатись від асоціації до повноцінного членства в ЄС. Заступник голови ОДА побажав Інформаційному центру Європейського Союзу якнайкраще реалізовувати свою інформаційну місію.

Довідка:

Перші Центри європейської документації були створені ще в 1963 р. Тепер в світі діють більше 600 таких Центрів, які відкрито здебільшого при університетах, національних бібліотеках та дослідницьких центрах. Основна мета діяльності інформаційних центрів Європейського Союзу – поширення інформації про ЄС та його політику, надання допомоги університетам та дослідницьким центрам в навчанні студентів та проведенні дослідницької роботи з питань європейської інтеграції, а також сприяння участі студентів в дебатах з європейських питань.

в Україні діє 16 інформаційних центрів ЄС. Центри розташовані у вищих навчальних закладах 13 міст України: Дніпропетровськ, Київ, Луцьк, Севастополь, Сімферополь, Тернопіль, Харків, Херсон, Чернівці, Суми, Одеса, Донецьк, Біла Церква та Вінниця. Ще один розпочне свою роботу у Львові.

Інформаційні центри Європейського Союзу отримують інформацію від офіційних установ Європейського Союзу – Європейської Комісії, Ради Європи, Євростату, Комітету з соціальної політики, Комітету регіонів, Європейського Інвестиційного Банку, CEDEFOP (Центр професійної освіти).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ