Львівщина: на Городоччині відкрили пам’ятний знак закатованим євреям у роки Другої світової війни

Львівщина: на Городоччині відкрили пам’ятний знак закатованим євреям у роки Другої світової війни

17.05.14 11:45 0 698
15 травня у лісовому масиві під містом Комарно, що у Городоцькому районі, офіційно відкрили пам’ятний знак на місці захоронення понад 400 закатованих євреїв німецькими нацистами в часи Другої світової війни.

В офіційному відкритті монумента на єврейському похованні взяли участь представники Меморіальної організації «Чорний Хрест» з Німеччини та Австрії, Посольства Ізраїлю в Україні, Почесного Консульства Австрії у Львові, департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської облдержадміністрації, Городоцької районної ради, Комарнівської міської ради, обласних, всеукраїнських і міжнародних єврейських організацій, громади м.Комарна та навколишніх сіл.

Пам’ятний знак, на якому є написи івритом, українською та німецькою мовами, виготовили та доставили в Україну активісти німецького і австрійського “Чорного хреста”, з якими налагоджена багаторічна співпраця. Українська ж сторона здійснила роботи із облагородження огорожі та заїзду до єврейського поховання.

Під час урочистостей як іноземні, так і українські промовці наголошували на необхідності пам’яті жахливих подій минулого задля недопущення їх повторення в майбутньому та збереження миру, спокою, толерантності, гуманності і людяності в усьому світі.

Довідка:

Меморіальна організація “Чорний Хрест” з Німеччини та Австрії спільно із громадськістю Городоцького району кілька років тому відновили поховання вояків австро-угорської і російської армій, що полягли в битві під Городком у Першій світовій війні, а також встановили на меморіальному кладовищі обеліск у пам’ять про загиблих воїнів.

Ініціаторами дослідження та відновлення поховань на Львівщині Першої та Другої світових війн є доктор Хервіг Брандштеттер з Австрії та директор музею аеронавтики з м. Куксхафен (Німеччина) Mанфред Міттелштедт.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прем'єр-міністр України ...
Наступна новина: Політична ситуація в ...

КОМЕНТАРІ