Галина Чорна: "Важливо наступати не тільки у збройній боротьбі, але й в інформаційній війні за душі українців"

Галина Чорна: "Важливо наступати не тільки у збройній боротьбі, але й в інформаційній війні за душі українців"

17.05.14 08:44 0 729
"Чому українські військові, які захищають територію України, не мають інформації про те, що відбувається в державі і фактично почуваються, як коти в мішку? Чому Україною безперешкодно їздять російські, з дозволу сказати, журналісті, які допомагають терористам допитувати закривавлених полонених українських військових?!" Про це 16 травня 2014 року з трибуни Верховної Ради заявила народний депутат України від ВО "Свобода Галина Чорна.

У своєму виступі націоналістка зазначила: "Ті страшні речі, які відбуваються в Україні, багато в чому є наслідком відсутності чіткої проукраїнської політики усіх попередніх керівників держави, зокрема в інформаційній царині. Це також наслідок того, що тривалий час в Україні ретранслювали російські телеканали і влада "люб'язно" не цікавилася, про що там розповідають; це наслідок того, що в Україні багато років вів свої телепередачі доморощений пропагандист Кваснюк, який обзивав жителів західної України "фашистами" та "оголтєлимі бандеровцамі". Все це в підсумку і сформувало той хай і незначний, але певний прошарок населення України, що підтримує сепаратистів, стає живим щитом між українськими військовим й терористами".

" в Україні триває війна. Тому інформаційна політика має бути відповідною. Мало просто заборонити російські телеканали – треба ще й цікавитися тим, що показують українські. Скажіть, будь ласка, а чи доречно на українських телеканалах, як я поспостерігала, показувати розгорнуті репортажі парадів з Красної площі Москви, де нібито щасливі москвичі несуть портрети Лєніна і Сталіна? Чи доречно весті кількагодинні прямі репортажі сепаратистських мітингів у Луганську чи Одесі, у такий спосіб надаючи сепаратистам можливість детально обґрунтувати свою позицію?

Нині має бути відповідне ставлення і до російських телесеріалів. Чи потрібні нам фільми, які прославляють "велич" збройних сил Росії, російського спецназу, "чесних" російських "ментів", які можуть розплутати найскладнішу справу і борються з бандитами? Є й інші важливі запитання: чому українські військові, які захищають територію України, не мають інформації про те, що відбувається в державі й фактично почуваються, як коти в мішку? Чому Україною безперешкодно їздять російські, з дозволу сказати, журналісті, які допомагають терористам допитувати закривавлених полонених українських військових?! в час війни, важливо не тільки наступати у збройному протистоянні, важливо також наступати в інформаційній війні за душі українців!", – наголосила свободівка Галина Чорна.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: На Тернопіллі нового ...

КОМЕНТАРІ