Олег Панькевич: "Дії проти українців на захоплених територіях однозначно кваліфікуюся як "етнічні чистки"

Олег Панькевич: "Дії проти українців на захоплених територіях однозначно кваліфікуюся як "етнічні чистки"

17.05.14 14:50 0 755
Всеукраїнське об'єднання "Свобода" звертається до уряду України та міжнародної громадськості з проханням ініціювати вдосконалення міжнародної системи судочинства з метою засудження військової агресії Росії, яка є спонсором тероризму. Про це 16 травня 2014 року в своєму виступі на сесії Верховної Ради заявив народний депутат, заступник Голови ВО "Свобода" Олег Панькевич. За його словами, дії проти українців на захоплених територіях однозначно кваліфікуються як "етнічні чистки".

"ВО "Свобода" висловлює слова вдячності українським військовим та силовикам за зусилля зі збереження територіяльної цілісності України. Ми також вдячні всім українським патріотам, що попри репресії на окупованих ворогом територіях, не втрачають духу і продовжують боротьбу.

ми можемо впевнено сказати, що попри багатомільйонні б'юджети на дезінформацію, підкуп та задобрювання, путінській Росії не вдалося зламати дух українців. Щоразу більше громадян на Сході починають розуміти брехню політиків, які ховаються за гаслом, що Донбас не чують.

Росії не вдалося переконати світ у непричетності до агресії в Україні, у справедливості своїх дій та правдивості своїх слів. Світ дивиться на путінську Росію, як на варвара XXI століття, а на Путіна, як на новітнього Гітлера.

У цей складний час ми не маємо права повністю покладатися на зовнішні чинники для захисту своєї держави. Маємо плекати нашу – українську силу. Водночас не можна не відзначити позитивних зусиль міжнародної спільноти – передусім ЕС та США. Адже низка запроваджених економічних санкцій коригує поведінку агресора. Ми вдячні за це і сподіваємося на продовження та посилення такої політики підтримки України. Тому що Україна не може залишатись сама, бо неоімперіалізм Путіна може легко перекинутись за українські терени.

І найголовніше на даний момент. Маємо констатувати, що попри "розрекламовані" Путіним розправи з російськомовним населенням в Україні ми спостерігаємо протилежне: антиукраїнський терор. Нелюди, що називають себе ополченцями, влаштовують полювання на людей, які розмовляють українською мовою, вдягають національний одяг, виявляють повагу до державних символів України. Українців залякують, викрадають, катують, убивають. Це однозначно кваліфікується як "етнічні чистки" – політика витіснення представників окремої національної групи із певних територій.

У 1999 році спільники Мілошевича постали перед Гаазьким трибуналом за проведення "етнічних чисток" серед косівських албанців. ВО "Свобода" звертається до уряду України та міжнародної громадськості з проханням ініціювати вдосконалення міжнародної системи судочинства з метою уможливити засудження подібних військової агресії Росії, яка є спонсором тероризму", – зазначив Олег Панькевич.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 2)
Попередня новина: У Закарпатській області ...
Наступна новина: Євромайдан SOS досі ...

КОМЕНТАРІ