Сидір Кізін: «Пам’ятаючи історію, ми будемо щасливими на своїй землі»

Сидір Кізін: «Пам’ятаючи історію, ми будемо щасливими на своїй землі»

17.05.14 12:40 0 672
23 травня в Україні відзначатиметься День Героїв. Всі святкові заходи проходять протягом всього тижня, на який припадає ця дата. Голова облдержадміністрації Сидір Кізін висловив свою точку зору про важливість відзначення Дня Героїв в інтерв’ю для обласної державної телерадіокомпанії.

Сидір Кізін звернув увагу на те, що це свято має власну історію, оскільки відзначається в нашій державі з 1941 року. День Героїв покликаний вшанувати пам\'ять всіх, хто віддав своє життя за волю і незалежність України. За його словами, ця дата дає нам можливість пригадати славний подвиг київських князів, гетьманів і козаків, воїнів Української Повстанської Армії, наших славетних земляків – Івана Виговського, Тараса Бульби-Боровця, Олега Ольжича, Миколи Сціборського, героїв Небесної стні, серед яких і четверо жителів нашої області, а також житомирських військовослужбовців, що днями загинули на Сході України. Сидір Васильович переконаний, що всі вчителі та школярі мають знати біографії цих людей та долучитися до збереження пам’яті про них.

Голова облдержадміністрації наголосив на тому, що цивілізовані країни світу знають свою історію, а переписування фактів у підручниках – це практика держав із диктаторським режимом. Так діє Росія, яка намагається викорінити правду про героїчну боротьбу українського народу за свою державу, але ми незламні.

Сидір Кізін переконаний, що жителі Житомирщини, як і всі українці, не хочуть війни. Зараз наш народ консолідований та цілеспрямований, що допоможе йому зупинити ворога. Він вважає, що пам’ятаючи історію, ми будемо щасливими на своїй землі. А відзначення Дня Героїв підніме патріотичний дух громадян України, що надзвичайно актуально в нинішній ситуації.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українські миротворці ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ