Житомирщина: девіз загиблих військовослужбовців 95-ї окремої аеромобільної бригади - «Ніхто, крім нас»

Житомирщина: девіз загиблих військовослужбовців 95-ї окремої аеромобільної бригади - «Ніхто, крім нас»

17.05.14 18:28 0 675
16 травня Житомир прощався з Героями України. З військовослужбовцями 95-ї окремої аеромобільної бригади, які 13 травня, під час виконання бойового завдання на окраїні населеного пункту Октябрьське в 20 км від м. Краматорська, були обстріляні бойовиками. Сепаратисти наносили вогневі удари з гранатометів та вели щільний вогонь зі стрілецької зброї. Понад 40 нападників перебували в засідці вздовж річки. Військовослужбовці прийняли бій, в результаті якого загинуло 6 воїнів та 8 отримали поранення.

Ось їх імена. Капітан Вадим Заброцький, старший лейтенант запасу Віталій Дульчик, молодший сержант запасу Сергій Хрущ, сержант запасу Олег Славіцький, сержант запасу Віталій Рудий, старший солдат Олександр Якимов.

На прощання з військовослужбовцями прийшли керівники області і міста, духовенство, військові і багато житомирян, які не знали загиблих, але прийшли віддати їм шану.

Домовини з тілами загиблих військовослужбовців несли під заклики людей: «Герої не вмирають!», «Слава Героям України!».

Як сказав т.в.о. начальника штабу 13-ого окремого аеромобільного батальйону капітан Ігор Коржовський, девізом Високомобільних десантних військ є слова «Ніхто, крім нас». Було поставлене військове завдання, і хлопці поїхали виконувати його. Спочатку вони перебували на півдні України, потім їх залучили до виконання антитерористичної операції на сході.

Вони не прийшли знищувати мирне населення. Вони прийшли виконувати завдання. Після цього цинічного удару їх бойові друзі доведуть своїми діями, що ці смерті не були марними.

Від імені Міністра оборони, начальника Генерального штабу, від офіцерів і генералів Збройних Сил України найщиріші співчуття рідним і близьким героїв висловив ТВО начальника управління по роботі з особовим складом ЗС України генерал-майор Олександр Розмазнін.

«Хлопці віддали свої життя заради того, щоб Україна була соборною і незалежною, - сказав він. - П’ять кращих синів Житомирщини виконали свій військовий обов’язок до кінця. Ворог відповість за кожну слізинку дитини, дружини, матері загиблих».

Серед тих, хто прощався із загиблими воїнами, був голова облдержадміністрації Сидір Кізін. Він розповів, що напередодні спілкувався з родиною загиблого військовослужбовця, нашого земляка Вадима Заброцького. За кілька днів до загибелі він у віршах прислав смс доньці. Вадим вільно володів англійською мовою і навчив цій мові своїх двох дівчаток.

«Це кращі із кращих, це цвіт української нації, - сказав Сидір Кізін. - Ми прощаємося з ними, але герої не вмирають. Ми розуміємо, що ці жертви не були даремними. український народ встає, як один, на боротьбу з окупантом. Ми пам’ятаємо уроки історії і шануємо наших героїв, які полягли за свободу і незалежність. І ми всі, як один, станемо на їх місце і захистимо нашу країну».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ