В Чернігівській області рятувальники ліквідовують наслідки негоди

В Чернігівській області рятувальники ліквідовують наслідки негоди

17.05.14 13:08 0 692
В ніч з 15 на 16 травня внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру, дощ) були знеструмлені 189 населених пунктів у 9 областях, а саме: Київська – 58 н.п., Львівська – 55 н.п., Житомирська – 25 н.п., Волинська – 20 н.п., Чернігівська – 11 н.п., Кіровоградська – 7 н.п., Черкаська – 5 н.п., Івано-Франківська – 4 н.п. та Закарпатська – 4 н.п. 15 травня через складні погодні умови (сильний дощ, шквалисті пориви вітру) на річках басейну р. Дністер стався підйом рівнів води та ґрунтових вод, внаслідок чого у 14 населених пунктах Дрогобицького, Жидачівського, Сколівського, Старосамбірського, Самбірського, Сокальського, Турківського, Буського районах, м. Борислав та м. Дрогобич, частково були підтоплені житлові будинки та присадибні ділянки. Рух потягів на ділянці дороги Самбір – Дрогобич припинено. Пошкоджені 4 дороги місцевого значення. Наразі підрозділами ДСНС України проводяться роботи щодо ліквідації наслідків негоди та надання допомоги населенню.

Так, 15 травня о 12:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у смт Великий Березний Закарпатської області через шквалисті пориви вітру зірвало дах на будівлі місцевого відділення пошти ПАТ «Укртелеком». Площа знесеного даху сягала близько 800 кв.м.

На місце події були направлені два чергових відділення 2-ї державної пожежно-рятувальної частини смт В.Березний та рятувальників гірського пошуково-рятувального поста с. Вишка. Крім того, до ліквідації даної надзвичайної події були залучені працівники міліції, прикордонники та місцеве населення. З годину наслідки негоди були ліквідовані. Загиблих та травмованих внаслідок події немає. Загалом, для ліквідації наслідків даної події були задіяні 36 чоловік особового складу та 3 одиниці техніки.

16 травня станом на 05:00 сталося підтоплення житлових будинків та домогосподарств у Долинському районі Івано-Франківської області в результаті розливу потічків. Підтоплені: у с. Новий Мізунь – 2 житлові будинки, 3 дворогосподарства, 3 присадибні ділянки, 1 сільгоспугіддя та у с. Старий Мізунь – 1 житловий будинок, 2 підвальні приміщення в житлових будинках, 6 дворогосподарств, 8 присадибних ділянок та 5 сільгоспугідь. О 20:30 для укріплення русла р. Лужанка в межах с. Гошів був залучений особовий склад Долинського гарнізону ДСНС України в кількості 48 чоловік, а також 20 чоловік місцевого населення. В ході робіт була зведена дамба з 400 мішків з піском протяжністю 130 м.

Через складні погодні умови на території Львівської області рятувальники здійснили відселення 697 людей. Поривами вітру 15-20 м/с були пошкоджені 4 дахи будівель в Турківському та Сокальському районах. У с. Межиріччя Сокальського району внаслідок дії штормового вітру був пошкоджений дах у дитячому садочку на площі 40 кв.м. Упродовж доби львівські рятувальники розрізали 6 дерев, які ускладнювали рух на автодорогах та створювали загрозу для населення.

Так, 15 травня о 15:02 рятувальники отримали повідомлення про те, що в м. Львові по вул. Мазепи, 35 у внутрішньому дворі будинку впало дерево. Внаслідок падіння були пошкоджені автомобілі Skoda Octavia та Dewoo Lanos, а також лінії електропередач вуличного освітлення. О 13:00 у м. Перемишляни поблизу р. Гнила Липа похилилася електрична опора у напрямку русла річки. Рятувальники огородили небезпечне місце бетонними блоками та провели роботи щодо безпечного розміщення електричної опори.

Крім того, упродовж доби рятувальники здійснювали відкачування води із підтоплених будівель. У м. Львові по вул. Стрийська, 45 через сильних дощів та несправності каналізаційних колекторів, відбулося підтоплення підземного переходу. Рятувальники за допомогою мотопомпи відкачали з переходу 50 куб.м води. Також двічі бійці ДСНС України виїжджали на відкачування води із гаражних приміщень котеджів в сел. Брюховичі.

ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ