У Рівненській області служба зайнятості починає зі школярів

У Рівненській області служба зайнятості починає зі школярів

17.05.14 15:54 0 717
З метою ознайомлення і розширення знань випускників з можливостями та соціальними послугами, що надає Державна служба зайнятості, перспективами працевлаштування, можливостями навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації в Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, Кузнецовським міським центром зайнятості у травні 2014 року проводиться Місячник профорієнтації під гаслом: “Професійний орієнтир на вибір майбутньої професії”.

У рамках Місячника, 13-14 травня центр зайнятості провів виїзну акцію “Випускник”, в якій взяли участь більш ніж 600 учнів 9-11 класів, педагогічні працівники й батьки школярів ЗОШ № 1 та гімназії м.Кузнецовська.

Під час виступу начальник відділу активної підтримки безробітних МЦЗ Руслана Ярощук підкреслила, що Державна служба зайнятості приділяє особливу увагу питанням соціального захисту населення, професійного навчання та працевлаштування осіб. Акцентувала увагу на питаннях професійної орієнтації випускників загальноосвітніх шкіл.

Учасників заходів детально ознайомили із роботою центру професійно-технічної освіти ДСЗ, який здійснює підготовку кадрів більш як за 50 професіями. Також вони мали можливість пройти профдіагностичне обстеження аби переконатися в правильності вибору своєї майбутньої професії, адже більшість з них вже визначились з вибором не тільки професії, але й навчальним закладом.

Крім того, для учнів були проведені профорієнтаційні уроки із використанням профорієнтаційного терміналу за темами: “Від мрії - до професії” та "Термінал на допомогу школяреві", на який спеціалісти центру зайнятості розповіли дітям, як за його допомогою можна оперативно дізнатися про нові професії, перелік навчальних закладів та умовами до їх вступу, перспективами успішного працевлаштування.

Школярі отримали інформаційні матеріали служби зайнятості щодо вибору майбутньої професії.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові студентів ...
Наступна новина: Павлов: Переживаю за те, ...

КОМЕНТАРІ