У Рівненській області вже 6 пожежних класів-музеїв

У Рівненській області вже 6 пожежних класів-музеїв

17.05.14 15:01 0 653
15 травня у місті Дубно на базі загальноосвітньої школи №7 відбулося урочисте відкриття пожежного класу-музею. У заходах прийняли участь керівництво міста, районного сектору Державної служби з надзвичайних ситуацій, педагогічний колектив та учні школи.

Право перерізати символічну червону стрічку було надано представникам міського самоврядування, освітянам та офіцерам ДСНС.

Мета створення такого музею виникла вже давно. Протягом тривалого часу і до сьогоднішнього дня, силами рятувальників і освітян міста Дубно, за суттєвої допомоги з боку начальника ГУ ДСНС у Рівненській області генерал-майора служби цивільного захисту Володимира Оглоблі та міського голови Дубна Василя Антонюка було здійснено сучасний ремонт приміщення, відведеного під музей, а також наповнення його різноманітною профілактично-роз’яснювальною літературою, стендами, плакатами, листівками, архівними фотоматеріалами, а саме головне – історичним та сучасним спецобладнанням бійців Служби порятунку, що використовується у їх повсякденній роботі.

Робота новоствореного класу-музею спрямована на прищеплення дітям поваги та зацікавленості до професії рятувальника, допомогу в оволодінні дошкільнятами та учнями навчальних закладів правил безпечної життєдіяльності, а також виховання молоді на прикладах мужності вогнеборців.

Потому усім присутнім на урочистостях рятувальники спільно продемонстрували показові навчання з ліквідації умовної надзвичайної ситуації.

До речі на сьогоднішній день в області створено та функціонує 6 пожежних-класів музеїв, з яких найпотужнішим є дитячий пожежний клас-музей під назвою «Промінець», що діє у Рівному з 2004 року і якому у 2010 році було присвоєно цілком заслужене звання – «Народний».

Як зазначив начальник ГУ ДСНС у Рівненській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Оглобля: «На сьогоднішній день подібні класи-музеї пожежно-рятувальної служби створюються у всіх районах області. Адже головна мета їх створення – це посилення профілактичної-роз’яснювальної роботи з серед дітей з питань більш поглибленого навчання їх вимогами правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, а це в свою чергу забезпечить зменшення випадків виникнення пожеж, надзвичайних подій та вбереже від трагедій найцінніший скарб людства – дитяче життя».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Євромайдан SOS досі ...
Наступна новина: На Тернопіллі пожежники ...

КОМЕНТАРІ