Путін: найбільше постраждав від репресій російський народ

Путін: найбільше постраждав від репресій російський народ

17.05.14 11:53 0 1148
Президент Росії Володимир Путін заявляє, що від сталінських репресій найбільше постраждав російський народ. Як повідомляє прес-служба Кремля, про це Путін заявив в Сочі на «зустрічі з представниками кримськотатарської громади» напередодні Дня депортації. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Ви знаєте, що не тільки кримськотатарський народ постраждав в ході репресій. Найбільшим постраждалим народом безумовно був російський народ. Ще в 20 - 30 - і роки почалися репресії, почалися вони з козаків, зі священнослужителів. Потім так звані куркулі попалися під руку, а потім і всі політичні противники тодішнього політичного режиму», – сказав Путін.

При цьому він відзначив, що кримськотатарського народ «можливо» постраждав більше за всіх, якщо зважати на те, що повернувся до своїх рідних місць пізніше, ніж інші народи, репресовані під час сталінських репресій.

Путін також заявив, що 21 квітня підписав указ про реабілітацію кримськотатарського народу і розраховує на те, що він «ляже в основу системних заходів, пов’язаних з культурною реабілітацією, з політичною реабілітацією, з тим, щоб налагодити нормальне життя людей».

Російський президент заявив, що за попередні 20 років «мало що було зроблено з точки зору підтримки кримських татар, які переїхали до місць свого постійного проживання з Таджикистану, Узбекистану, з Казахстану».

Водночас, за словами Путіна, у жодному разі «не можна допустити, щоб кримськотатарський народ став розмінною монетою в якихось суперечках, в тому числі і насамперед міждержавних спорах, особливо в суперечках між Росією і Україною».

Президент Росії зустрівся з представниками кримської делегації на чолі зі «спікером» самопроголошеного парламенту Криму Володимиром Костянтиновим та виконуючим обов’язки голови «уряду» анексованого Криму Сергієм Аксьоновим.

Самопроголошена влада Криму вирішила обмежити проведення масових заходів на півострові до 6 червня «у зв’язку з подіями на південному сході України». На думку експертів, таким чином кримська «влада» вирішила повністю взяти під контроль заходи, присвячені Дню депортації у Криму й обмежити проведення будь-яких жалобних заходів мітингом на головній площі в Сімферополі, який пройде в оточенні ОМОНу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Найкращим українським ...

КОМЕНТАРІ