Активісти вимагають захистити садибу Сікорського у Києві

Активісти вимагають захистити садибу Сікорського у Києві

17.05.14 18:39 0 681
Громадські активісти Києва вимагають захистити садибу сім’ї Сікорських у центрі Києва. З цією метою вони провели акцію. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Архітектурна пам’ятка збудована у 1904 рокі, зараз перебуває в аварійному стані. Ігор Сікорський був всесвітньовідомим авіаконструктором. В цьому будинку ним був сконструйований перший прототип вертольоту у світі. Активісти стверджують, що він входить в десятку найбільш впізнаваних українців.

Розпоряджається будівлею державне підприємство «Готель «Козацький». На початку 2000-х садиба була передана в аренду на 49 років у однойменний благодійний фонд, який зобов’язувався зробити з неї музей. Але умови договору були порушені, будівля залишилась в неналежному стані.

Господарського суду Києва 15 травня 2013 року вирішив розірвати цю угоду, але два наступних рішення були на користь фонду імені Сікорського.

Активісти написали лист до прем’єр-міністра Арсенія Яценюка з проханням вжити заходів для збереження пам’ятки та надати відповідні доручення Міністерству оборони України та Міністерству культури України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ