Чого варті заяви старого лідера старої партії

Чого варті заяви старого лідера старої партії

18.05.14 14:42 0 676
Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера зазначає , що заява кандидата в Президенти , лідера Комуністичної партії Петра Симоненка про рішення зняти свою кандидатуру з виборів не має жодних правових наслідків.

Про це він сказав Українським Новинам .

«ЦВК ніяк не реагуватиме на цю заяву. Подібні заяви не розглядаються , а рішення про скасування реєстрації не приймається. Час для подачі подібних заяв минули 1 травня », - сказав він.

При цьому Магера зазначив , що законодавством передбачено застосування штампу « Вибув » у виборчих бюлетенях , але підкреслив , що єдиною причиною вибування з балотування є смерть кандидата.

Таким чином , за його словами , ім'я Симоненко буде надруковано у бюлетенях і всі голоси , віддані виборцями за нього , будуть враховані.

Увечері 16 травня в заключному слові під час дебатів кандидатів у Президенти Симоненко заявив , що вирішив зняти свою кандидатуру з виборів.

Раніше ЦВК відзначав відсутність правових наслідків у аналогічному заяві кандидата в Президенти , колишнього депутата Київської міської ради Зоряна Шкіряка .

2 травня ЦВК скасував реєстрацію кандидатами в Президенти Олега Царьова (депутата Верховної Ради від фракції Партії регіонів) і Наталії Королевської (колишнього міністра соціальної політики) , задовольнивши їхні заяви про зняття з балотування.

Вибори Президента відбудуться 25 травня , в них буде брати участь 21 кандидат.

" ОБКОМ "

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ