У Росії арештували за «тероризм» мера британського міста, який знимкував трамваї

У Росії арештували за «тероризм» мера британського міста, який знимкував трамваї

18.05.14 13:55 0 709
Невинне хобі мера невеликого англійського містечка Чіппенхем привело його в поліцейський відділок російського міста Самара.

Про це розповідає The Daily Mail.

69-річний Джон Скреггс – справжній ентузіаст громадського транспорту. Він дуже любить автобуси, тролейбуси і трамваї. Приїхавши в Самару у складі організованої групи туристів, чоловік почав вивчати місцевий міський транспорт і фотографувати екземпляри, які йому найбільше сподобалися.

Дуже швидко така активність викликала підозри самарських стражів правопорядку. До групи англійських туристів, що стояли біля станції метро, підійшли люди і запропонували пройти з ними для з’ясування обставин.

Мандрівників доставили у поліцейський відділок і допитували п’ять година. За словами Скреггса, його з товаришами запідозрили у підготовці до теракту, тому що замість визначних пам’яток вони фотографувалися на тлі трамваїв і тролейбусів. З точки зору поліції це не предмет хобі, а об’єкт транспортної інфраструктури.

«Я боявся, що нас збираються депортувати з Росії, або станеться ще щось гірше», – поскаржився англійський мер. За його словами, «все було дуже похмуро», але врешті правоохоронці повірили туристам і відпустили їх.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові водій буса збив ...

КОМЕНТАРІ