Спортивні добавки приховують небезпечні інгредієнти, – дослідження

Спортивні добавки приховують небезпечні інгредієнти, – дослідження

18.05.14 13:21 0 650
Багато спортсменів вживають добавки для покращення своїх результатів. Крім того, люди іноді намагаються замістити добавками нормальні продукти харчування, таким чином ризикуючи зіпсувати собі здоров’я неякісними добавками.

Про це пише The Irish Times.

Недостатньо жорстке регулювання світового ринку спортивних добавок і харчування може призвести до небажаних наслідків. В особливій небезпеці – молоді спортсмени, які сподіваються отримати результат максимально швидко завдяки добавкам.

Тим часом, відомі випадки, коли неякісні засоби викликали смерть. Зокрема, у Британії засоби з дінітрофенолом вбили кількох людей. Дана сполука зменшує жировий прошарок за рахунок прискорення метаболізму. Однак вона має побічні ефекти, включаючи біль голови, аномально прискорене серцебиття, підвищену пітливість, запаморочення, нудоту, зневоднювання, лихоманку і блювоту.

Також експерти знаходили у продажі продукти, чий реальний склад не відповідав зазначеному на етикетці. До 14,8% продуктів містять незазначені сполуки, які включені до «чорного списку» Всесвітнього антидопінгового агентства. Як правило, ці продукти відносяться до амінокислот, протеїнових порошків, добавок з креатином, карнітином, рослинними екстрактами.

Не виключено, що деякі виробники спеціально додають заборонені речовини, щоб підвищити ефективність і збільшити продажі. Фахівці наголошують: збалансований раціон – основа, про яку спортсмени не повинні забувати.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Святкування Дня Європи у ...

КОМЕНТАРІ