у навчальному пункті Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області - сімнадцятий випуск слухачів

у навчальному пункті Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області - сімнадцятий випуск слухачів

18.05.14 12:52 0 677
16 травня на навчальному пункті Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області відбувся черговий, сімнадцятий, випуск слухачів.

Упродовж 4-х місяців 22 майбутніх фахівця служби цивільного захисту під керівництвом офіцерів-викладачів проходили вишкіл, відповідно до державного стандарту професійно-технічної освіти, набуваючи професійно-важливих знань, умінь та навиків – опановуючи вкрай важливу та непросту професію «пожежного рятувальника».

Увесь набутий під час навчання багаж знань стане їм в нагоді під час практичної роботи в бойових підрозділах, при вирішенні найрізноманітніших службових завдань, від гасіння пожежі й до проведення рятування людей під час ліквідації наслідків різного роду надзвичайних подій та ситуацій.

Після успішної здачі всіх кваліфікаційних іспитів випускники отримали дипломи про завершення курсів первинної підготовки й здобуття робітничої спеціальності «пожежний - рятувальник», та посвідчення, яке засвідчує те, що від тепер вони прийняті до великої дружної сім’ї вогнеборців. В цей день вони також здобули своє перше спеціальне звання та погони молодшого начальницького складу. В урочистій обстановці лунали слова Присяги працівника служби цивільного захисту. Кращих нагородили грамотами та подяками.

Із закінченням курсів випускників привітав виконуючий обов’язки начальника Управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей. Він побажав новоспеченим рятувальникам гідно і мужньо виконувати свій обов’язок, а день, коли ті одягнули погони, визнав першим їхнім подвигом, зазначивши, що вони обрали для себе почесний, але далеко не простий життєвий шлях.

До слова, від початку заснування, на навчальному пункті Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Тернопільської області пройшли підготовку близько 469 кваліфікованих фахівців за програмою первинної профпідготовки, для служби в аварійно-рятувальних підрозділах Тернопільської області. Щороку на його базі підвищують власну кваліфікацію водії пожежних автоцистерн, радіотелефоністи, пожежні-рятувальники та інші категорії працівників підрозділів пожежно-рятувальної служби Тернопільщини. Також тут відбуваються різноманітні навчальні збори та семінари.

Для якісного проведення занять, самостійної підготовки слухачів та їх дозвілля на навчальному пункті створені всі необхідні умови: він обладнаний двома навчальними класами, спальними приміщеннями на 30 чоловік, кімнатою приготування прийому їжі, душовою кімнатою, бібліотекою.

З майбутніми рятувальниками займаються не лише викладачі навчального пункту, а й фахівці Управління. Результати такої співпраці дають неодмінно хороший результат уже 9 рік поспіль. Колишні випускники працюють на різноманітних посадах рядового та начальницького складу в усіх підрозділах області. Їх високопрофесійні дії неодноразово відмічались не лише в області, а й на рівні держави. Вони вже встигли заслужити повагу і вдячність, як в Тернопільській, так і в інших областях України й навіть у сусідній державі, Польщі, де наші рятувальники залучались до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та з честю виконали покладені на них завдання.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Хитров визначився з ...

КОМЕНТАРІ