У Луцькому кафедральному соборі Святих Апостолів Петра і Павла відбулася урочиста Літургія з нагоди інгресу ординарія Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви, єпископа Віталія Скомаровського

У Луцькому кафедральному соборі Святих Апостолів Петра і Павла відбулася урочиста Літургія з нагоди інгресу ординарія Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви, єпископа Віталія Скомаровського

18.05.14 13:47 0 711
У суботу, 12 квітня Папа Франциск призначив нового єпископа-ординарія Луцької дієцезії. Ним став єпископ Віталій Скомаровський.

ж в Луцькому кафедральному соборі Святих Апостолів Петра і Павла відбулася урочиста Літургія з нагоди інгресу ординарія Луцької дієцезії Римсько-Католицької Церкви, єпископа Віталія Скомаровського.

Перед початком літургії Віталія Скомаровського привітав голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт. “Доля дарувала Вам високу і святу місію -допомагати людям осягнути Божу любов, вчити та наслідувати дві прості заповіді: любити Бога всім серцем і любити ближнього свого, як самого себе”, - сказав він.

“У цей день хочеться виголосити Вам якомога більше світлих та теплих побажань міцного здоровя, мудрості, успіхів”, - побажав Григорій Пустовіт та продовжив: “Нехай і надалі Ваш шлях буде щедрий добром, а Ваша незгасима енергія та невтомність і надалі слугують на благо добра та миру”.

Довідково:

Єпископ Віталій Скомаровський народився З0 грудня 1963 р. у м. Бердичеві, Житомирської області.

27 травня 1990 року у Ризі був рукоположений у священики. 1990-1991 працював вікарієм у парафії св.. Варвари в м. Бердичеві. 1991-1995 настоятель парафії у Сумах. 1995-2000 канцлер дієцезіальної Курії у Житомирі та настоятель Житомирської катедри. 2000-2002 віце-ректор Вищої Духовної Семінарії у Ворзелі. Від 2002 по 2012 роки виконував функцію ректора семінарії.

7 квітня 2003 р. Папа Йоан Павло ІІ призначив єпископом-помічником Києво-Житомирської дієцезії, а 7 червня 2003 Львівський Митрополит Кардинал Мар’ян Яворський у Житомирі рукоположив о. Віталія у єпископи.

Від 2011 року єпископа Віталій Скомаровський був єпископом-помічником Киво-Житомирської дієцезії у м. Житомир.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Росії арештували за ...

КОМЕНТАРІ