В Луцьку міський голова Микола Романюк привітав товариство польської культури імені Тадеуша Костюшка з 15-ю річницею діяльності

В Луцьку міський голова Микола Романюк привітав товариство польської культури імені Тадеуша Костюшка з 15-ю річницею діяльності

18.05.14 16:50 0 697
У Палаці культури міста відбулися урочистості з нагоди 15-ї річниці діяльності товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка. Привітати членів організації завітали Луцький міський голова Микола Романюк, Генеральний Консул Республіки Польща в м. Луцьку пані Беата Бживчи, духовенство, члени цього товариства з інших регіонів області та члени товариств інших національних меншин у Луцьку, ті, хто поважає та цінує діяльність польської спільноти в області.

Свято розпочалося з виконання гімнів України та Польщі. Опісля Генеральний Консул Республіки Польща в м. Луцьку пані Беата Бживчи привітала товариство та висловила вдячність за популяризацію й збереження польської культури на теренах нашого краю.

Голова товариства Ніна Поремська відзначила, що незалежна Україна надала полякам можливості створювати свої культурні товариства й виловила вдячність обласній та місцевій владі за підтримку. Окремі слова подяки Ніна Поремська виловила Луцькому міському голові Миколі Романюку та вручила йому відзнаку від товариства.

Міський голова, в свою чергу, подякував товариству, пані Беаті Бживчи та усьому польському народу за підтримку у нелегкий для України період. « ми всі з вами разом», - зазначив він.

Микола Романюк підкреслив символічне оформлення сцени Палацу культури, де два пропори жовто-синій та біло-червоний переплелись в одне полотнище. Так і наші держави мають єдність спільної історичної долі, а товариство однаково намагається зберегти культурні надбання обох народів, українські діти, які опановують при ньому польську мову, їздять у Польщу, а польські – відвідують й Україну.

Символічним відзначив міський голова й те, що у День Європи, товариство святкує 15-річчя від дня заснування. Він подякував полякам, які проживають у Луцьку, за збереження та шану українських традицій та популяризацію польської культури та традицій. Микола Романюк побажав товариству ще активнішого розвитку, успіху та здійснення задуманого.

Опісля міський голова вручив членам товариства відзнаки. За активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток міжнародного співробітництва, а також з нагоди 15-ї річниці діяльності Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка Почесною грамотою міського голови нагороджено Ніну Поремську, голову товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка у Волинській області, а також подяками міського голови відзначено членів товариства: Наталію Цьолик, Валентину Гаврилюк, Ванду Рад.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ