«Неподільна Україна – безпечна Європа», - під таким гаслом відбувся День Європи у Луцьку

«Неподільна Україна – безпечна Європа», - під таким гаслом відбувся День Європи у Луцьку

18.05.14 15:06 0 1181
Театральний майдан міста сповнився атмосферою миру і єдності та перетворився на європейське містечко. Адже Луцьк відзначає День Європи, який дає нам змогу ще раз наочно переконатися, що українське та європейське суспільство тісно пов’язані між собою не тільки географічно, а й у історичному та духовному сенсі.

Підтвердженням цього став тематичний флеш-моб «Неподільна Україна – безпечна Європа». До проведення заходу долучилася Волинська обласна громадська організація «Ми плюс» та інтернет-спільнота «Флешмобери».

«Ми - діти сучасної Європи і прагнемо разом з європейськими країнами будувати своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України у мирі та злагоди», - під таким символічним девізом відбувся сьогоднішній флеш-моб.

З вітальним словом до присутніх звернувся Луцький міський голова Микола Романюк, який висловив радість з того, що гарна погода не дозволила зіпсувати свято, адже найбільше хвилювалися дітки, які малювали на асфальті. «На жаль, в Україні така ситуація, що нам довелося ці заходи трішки обмежити, але, познайомившись з малюнками на асфальті, скажу, що усі вони прекрасні, з хорошим творчим задумом. Є два малюнки, які найбільше врізалися в пам'ять. Це дерево, у якому не вистачає одного пагінця. Дітки намалювали його як Прапор України. Інший – це квітка Європейського Союзу з пелюсткою, яка символізує Україну. І це символічно. Адже ми не тільки прагнемо до ЄС, а й робимо все для того, щоб бути з країнами Європейського Союзу. Я вірю в те, що так воно буде», - зазначив у своєму виступі міський голова. Щиро подякував усім, хто прийшов на Театральний майдан і висловив впевненість у тому, що «ми будемо в Європі утверджується, коли навколо такі активні та свідомі молоді люди». Побажав, щоб усім допомагав Бог і у кожного все було гаразд.

Також виступила Віце-Консул Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Ельжбета Зелінська, яка зачитала вітання від Генерального Консула пані Беати Бживчи .

Далі відбувся найбільш кульмінаційний та феєричний момент заходу. Лучани внесли на Театральний майдан прапори України та Європейського Союзу і об’єднали їх в один. «У День Європи ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію і найголовніше – наше спільне майбутнє. Тож ми довго думали, яку придумати родзинку, щоб зацікавити лучан та долучити їх до європейських цінностей. Тож разом з громадською організацією «Ми плюс» вирішили зшити два прапори як символ миру не лише в Україні, а й у Європі», - розповіла начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Віра Кудрявцева.

Міський голова Микола Романюк та Генеральний Консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Беата Бживчи нагородили переможців «Європейської Олімпіади», яка стартувала цього дня вранці. Ними стали школярі з луцьких шкіл: І місце – Богдан Макарчук, ІІ місце – Юліана Міщук, ІІІ місце – Віталій Романюк. Юні знавці Європи отримали дипломи та подарунки від організаторів і спонсорів свята.

Подарунки також отримали юні художники, що брали участь у конкурсі дитячого малюнку на асфальті. Талановиті дітки з луцьких шкіл розмалювали Театральний майдан міста європейськими мотивами, відобразивши в малюнку своє бачення безпечного життя в Україні та Європі.

Також на Театральному майдані демонструється фото-виставка під відкритим небом «Луцьк європейський», ініціатором якого виступило управління туризму і промоції міста Луцької міської ради. Лучани матимуть нагоду переглянути представлені фото європейського Луцька впродовж усього дня.

Відбувається боді-арт «Європа в кольорі»: кожен охочий може відчути європейську атмосферу, намалювавши за допомогою волонтерів на руці чи обличчі традиційні європейські символи.

Впродовж дня на майдані буде діяти інформаційний пункт, де волонтери розповсюджуватимуть інформаційні листівки, буклети та літературу про Європу та Європейський Союз.

Містом курсує «європейський тролейбус» за маршрутом № 1, відповідно прикрашений, де пасажири отримують цікаву літературу про Європу та ЄС. У тролейбусі розміщена карта Європи і кожен охочий може пригадати знання з географії.

Представники луцьких вишів: ВІЕМу, ЛНТУ, Волинського інституту ім. В. Липинського МАУП, СНУ імені Лесі Українки встановили презентаційні стенди з інформацією про міжнародну діяльність вищого навчального закладу, досвід реалізації міжнародних проектів.

Показово, що цьогоріч День Європи у Луцьку підтримали насамперед Генеральне Консульство Республіки Польща у місті Луцьку, Представництво Європейського Союзу в Україні, Посольство Литовської Республіки в Україні, Посольство Королівства Нідерландів в Україні, Посольство Королівства Швеції в Україні.

Партнерами свята стали: Торгово-розважальний центр «ПортCity», гіпермаркет «Там Там», ПАТ «Житомирський маслозавод – компанія «Рудь», ПП «Тріада», кафе «Базилік», мережа ресторанів «Гранд Персона».

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Власність Обами і його ...
Наступна новина: 18 травня 2014: іменинники, ...

КОМЕНТАРІ