Святкування Дня Європи у Луцьку розпочалося з «Європейської олімпіади»

Святкування Дня Європи у Луцьку розпочалося з «Європейської олімпіади»

18.05.14 13:23 0 771
Щороку у третю неділю травня вже традиційно у Луцьку відбуваються заходи з нагоди відзначення Дня Європи у місті. Спільно з загальноосвітніми та вищими навчальними закладами, громадськими організаціями Луцька міська рада організовує заходи, спрямовані на популяризацію ідеї європейської інтеграції України.

Тож розпочалися святкування з проведення міжнародного конкурсу «Європейська олімпіада» - конкурсу знань про Європу та Європейський Союз серед школярів міста Луцька та учнів з партнерських міст Республіки Польща. Цього року до Луцька приїхали 9 учнів з Любліна, Жешува та Замостя.

Привітати учасників євроолімпіади завітав Луцький міський голова Микола Романюк. «Це вже стало доброю традицією, що святкування Дня Європи ми розпочинаємо з молодими людьми, які протягом кількох років проведення цієї олімпіади підтверджують високий рівень знань про Європу та Європейський Союз. Це дуже добре, адже нам з вами спільно жити, працювати та будувати майбутнє», - зазначив він й побажав учасникам успіху та перемоги. «Безперечно, переможе дружба», - звернувся він до школярів міста Луцька та учнів з партнерських міст Республіки Польща.

Начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності міської ради Віра Кудрявцева також привітала учасників заходу та пояснила умови конкурсу.

До слова, для учасників євроолімпіади підготовлено творчі завдання англійською мовою. Таким чином, учні зможуть показати рівень обізнаності про структуру Європейського Союзу, його економіку і фінанси, історію створення. Нагородження учасників та переможців традиційно відбудеться на Театральному майдані нашого міста. Юні знавці Європи отримають подарунки від організаторів свята та спонсорів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Спортивні добавки ...
Наступна новина: Луцький міський голова ...

КОМЕНТАРІ