Заяви угорського прем'єра особливі недоречні під час агресії Росії - МЗС

Заяви угорського прем'єра особливі недоречні під час агресії Росії - МЗС

19.05.14 08:02 0 668
В Україні із розчаруванням сприйняли послідовну низку висловлювань прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, оприлюднених упродовж останніх днів. Про це йдеться у заяві МЗС України. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У відомстві нагадали, що Орбан висловлювався стосовно суверенних форм захисту і гарантій прав угорської національної меншини в Україні, зокрема в контексті подвійного громадянства та «колективних прав» на «автономію», чиє широке тлумачення є полем для спекуляцій. Принцип подвійного громадянства суперечить Конституції і законодавству України, нагадали в МЗС.

У Міністерстві відзначили, що угорська меншина на території України має широкі культурні й освітні права. Про це, зокрема, свідчить понад сотня угорських шкіл і той факт, що голова товариства угорців Закарпаття є одночасно першим заступником Глави Закарпатської ОДА, розповіли в МЗС.

«Оприлюднені слова угорського прем'єр-міністра є ані слушними, ані доречними, особливо в час агресії РФ проти України та послідовних намірів кремлівського керівництва перекроїти нашу державу та підірвати національний мир і порозуміння», − йдеться у заяві відомства.

У МЗС відзначили, що наразі вкрай важливою є стратегічна єдність усіх європейських держав перед загрозою, яку несе агресія Кремля.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан напередодні заявив, що угорці, які проживають на території України, повинні отримати автономію і подвійне громадянство.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Деревянные окна
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ