Львівщина: з підтоплених населених пунктів області евакуйовано 759 осіб

Львівщина: з підтоплених населених пунктів області евакуйовано 759 осіб

19.05.14 10:34 0 872
Протягом 15-17 травня силами підрозділів ДСНС України проводиться ліквідація наслідків сильних злив, що призвели до розвитку високого дощового паводку на ріках басейну Дністра, – інформує прес-служба Головного управління ДСНС у Львівській області.

Так, за останні дві доби врятовано (евакуйовано) – 759 осіб з них 119 дітей;

відкачка води – 57 підвалів, 115 присадибних ділянок, 4 криниці;

здійснено порізку 26 повалених дерев;

здійснено буксирування автомобілів – 3 од;

укріплення дамб – 1615 м погонних – Старосамбірський (105 м.п.), Самбірський (1470 м.п.) та Городоцький (40 м.п.) райони.

У Старосамбірському районі відновлено газопостачання 3-х населених пунктів (Страшевичі, Стрільбичі, Сливка).

У Самбірському районі відновлено газопостачання всіх 13 населених пунктів.

Відновлено електропостачання 73-х населених пунктів (залишаються знеструмленими 9 населених пунктів у Старосамбірському районі: 5 повністю (села Грозьово, Виців, Мшанець, Галівка, Біличі)та 4 частково (села Стрільбичі, Бусовисько, Старява, Бабино).

Відновлено роботу водозабору «Рибник» у м. Бориславі.

Відновлено дахи навчально-виховних комплексів у м.Турка та с.Муроване Сокальського району.

Роботи з відновлення об’єктів територіальної інфраструктури проводяться силами підприємств-власників, а об’єктів комунальної і соціальної сфери за рахунок поточних запасів матеріально-технічних ресурсів балансоутримувачів та резервних фондів місцевих бюджетів.

До робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха 16 травня було залучено 767 осіб та 171 од. техніки, 8 човнів у тому 253 рятувальники, 30 одиниць спецтехніки ДСНС та 8 човнів.

Нагадаємо, сильні дощі, що випали 14 – 16 травня на території області (28-42мм, що становить 40-58% місячної норми), в Карпатах і Передкарпатті дуже сильні дощі (106-145мм, що становить 110-193% місячної норми), з поривами вітру до 19 м/с, призвели до розвитку високого дощового паводку на ріках басейну Дністра, з підйомом рівня води на 1,0-2,6 м, місцями до 4,4-5,1 м (р.Дністер-м.Самбір, р.Бистриця-с.Озимина, р.Тисмениця-м.Дрогобич) над передпаводковими, формування значного місцевого та схилового стоку і сходження селів, внаслідок чого постраждали 42 населених пункти на території 10 районів і 3-х міст обласного значення.

З 4:20 16 травня припинено рух потягів на ділянці м.Самбір–м.Дрогобич, приміський маршрут Стрий – Самбір курсує лише від Дрогобича до Стрия, рух потягів на Київ організований через ст.Стрий, відновлювальні роботи плануються завершити до 18 травня.

Знеструмлено 82 населених пункти.

Порушено газопостачання 30 населених пунктів у Старосамбірському (17) та Самбірському (13) районах, зокрема 6629 абонентів фізичних осіб та 102 комунально-побутових споживачів.

Підтоплено 4325 домогосподарств, у т.ч.: затоплено житлових будинків (вода вище підлоги) – 1020; підтоплено житлових будинків (вода в підвалах) – 1503; підтоплено присадибних ділянок – 1802.

Підтоплено 43 багатоповерхових будинків комунальної власності, у т.ч.: затоплено квартир (вода в квартирах першого поверху) – 20; затоплено підвалів – 43.

Пошкоджено об’єктів бюджетної та соціальної сфери – 87.

Зруйновано один залізобетонний автомобільний міст на автомобільній дорозі Стрий – Меденичі.

Підмито земляне полотно на підходах до 9 автомобільних мостів; розмито 4 водопропускні труби.

Підмито земляне полотно та дорожнє покриття на 10 ділянках автомобільних доріг загального значення протяжністю 3095 метрів.

Перервано автомобільне сполучення з 17-ма населеними пунктами та ускладнений проїзд до 11-ти населених пунктів.

Підтоплено 2749 га посівів сільгоспкультур в Дрогобицькому, Перемишлянському, Самбірському та Старосамбірському районах.

Унаслідок пошкодження шатрового даху з 16 травня призупинено навчально-виховний процес в Мурованському навчально-виховного комплексі (25 дітей).

На дорожне полотно автомобільної дороги державного значення Київ-Ужгород у с.Коростів Сколівського району на 664км відбувся зсув ґрунту із зупинкою руху автомобільного транспорту, який протягом 2-х годин було відновлено.

В районі с. Чернихів Самбірського району відбулось підтоплення автодороги Львів – Самбір (протяжністю близько 500 м, висота підтоплення до 50 см.). Працівниками ДАІ рух припинено.

Вранці біля с. Пиняни Самбірського району відбувається перелив річки Стрв’яж через дамбу, що створює загрозу підтоплення цього населеного пункту.

Найбільше постраждали Старосамбірський і Самбірський райони.

Збитки за наслідками паводку підраховуються.

На постраждалих адміністративних територіях організовано роботу щодо ліквідації наслідків стихійного лиха.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Гурт «ТІК», при потребі, ...
Наступна новина: Хто такий Здрилюк-Абвер. ...

КОМЕНТАРІ