Луцьк долучився до Міжнародної акції "Ніч музеїв"

Луцьк долучився до Міжнародної акції "Ніч музеїв"

19.05.14 09:15 0 634
Уже у шостий раз поспіль наше місто долучається до Міжнародної акції «Ніч музеїв». Цей захід відбувався у Художньому музеї міста Луцька.

Цьогоріч дійство було присвячене 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка та Міжнародному дню музеїв. Захід відбувався під гаслом: «... Тоді я веселий, тоді я багатий, як буде серденько по волі гуляти!».

На захід завітали Луцький міський голова Микола Романюк та голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

Розпочалася акція із братської молитви за Україну, яка відбулася у церкві Іоанна Богослова.

Після спільної молитви керівник Художнього музею Зоя Навроцька запросила усіх до приміщення музею, де й розповіла про передумови проведення заходу. За її словами, мета ночей у музеях – створити ще один вид інтелектуального дозвілля. Також вона привітала присутніх з прийдешнім професійним святом – Міжнародним днем музеїв.

Потому до вітань долучилися й представники обласної і міської влад.

Звертаючись до присутніх, міський голова Микола Романюк подякував усім причетним до організації та проведення акції «Ніч музеїв». Він наголосив, що цей захід уже став традиційним.

«Працівників музеїв можна назвати хранителям пам'яті. Не дивлячись на складні часи, ви залишалися тими людьми, які переживали за кожен експонат. Останні декілька років змінилася тенденція до того, що багато молоді зацікавилося історією. Хотілося б, щоб ваша праця закладала у їхні душі ще більше любові до української землі, історії нашої країни», – наголосив він.

Микола Романюк привітав працівників музеїв з прийдешнім професійним святом. Побажав їм міцного здоров'я, щастя, добробуту та здійснення усіх задумів і планів.

Святковий настрій учасникам заходу створював гурт «Хорея Козацька» на чолі з Тарасом Компаніченком, які представили присутнім музичну програму «Співи, музика та поезія українського романтизму». Для присутніх звучали твори Куліша, Барвінського, Лисенка та інших.

Крім того, під час заходу декламували поезію Великого Кобзаря.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: На Хмельниччині врятовано ...

КОМЕНТАРІ