На Волині відбулась Міжнародна акція «Ніч музеїв».

На Волині відбулась Міжнародна акція «Ніч музеїв».

19.05.14 12:12 0 610
17 травня Художньому музеї міста Луцька відбулась Міжнародна акції «Ніч музеїв», присвячена 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка та Міжнародному дню музеїв. Захід відбувся під гаслом: «... Тоді я веселий, тоді я багатий, як буде серденько по волі гуляти!».

Керівник Художнього музею Зоя Навроцька зауважила, що головною метою ночей у музеях є створення інтелектуального дозвілля.

Учасників дійства привітали голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт та Луцький міський голова Микола Романюк.

Голова облдержадміністрації насамперед привітав працівників музейної справи з професійним святом, назвавши, музеї майстернями з відтворення історії, хранителями пам’яті наших дідів та прадідів.

Григорій Пустовіт подякував музейникам за повсякденну працю з примноження самобутнього спадку минувшини, забезпечення широкого доступу до безцінних музейних колекцій.

Під час заходу декламували поезію Великого Кобзаря, звучали також твори Куліша, Барвінського, Лисенка та інших. Гурт «Хорея Козацька» на чолі з Тарасом Компаніченком презентували гостям музичну програму «Співи, музика та поезія українського романтизму».

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ