Ужгородські націоналісті прикрасили в етностилі напис "Слава Україні!" при в'їзді в місто

Ужгородські націоналісті прикрасили в етностилі напис "Слава Україні!" при в'їзді в місто

19.05.14 08:24 0 863
17 травня 2014 року активісти Ужгородської міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та молодіжної організації "Сокіл" провели: на бетонній конструкції під вказівником "Ужгород" з'явилася українська вишивка та патріотичний напис "Слава Україні!" Нагадаємо, що минулої суботи, 9 травня, свободівці провели толоку поблизу вказівника на початку міста та пофарбували знак у синьо-жовті кольори. Тоді ж було задумано слідом за металічною конструкцією відреставрувати бетонну.

Дотримуючись традицій суботньої толоки, ужгородські свободівці провели її у корисній праці. Вони засвідчили любов до рідного міста, в якому мають насолоду проживати. Про акцію розповів її учасник Андрій Сусол: "Ми хочемо підкреслити, що місто Ужгород – обласний центр саме України. Така суто наша українська символіка на великому вказівнику буде сприйматися з піднесенням. Адже на Закарпатті проживають понад 70 відсотків українців і ми любимо свою країну, відроджуємо її традиційну культуру. Надіємося, що цю красу ніхто не наважиться знищити".

"Минулого разу ми провели тут у роботі більше шесті годин. У процесі творчої праці з'являлися нові ідеї, на виконання яких катастрофічно не вистачало часу. Тепер ми майже завершили цей відновний процес. Однак потрібно ще замінити прапор, покосити траву, то ми з хлопцями та дівчатами ще навідаємось сюди. Важливо також, щоби не сталося так, як 9 травня, коли після завершення роботи якісь вандали розмалювали постамент. Тепер же він світить білизною та українським орнаментом "Слава Україні!", – прокоментував акцію член ВМГО "Сокіл" Василь Данило.

Свободівці сподіваються, що ужгородці будуть дбайливіше ставитися до міського майна, а напис їм буде нагадувати, що ми всі –сини та доньки Великої України.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 19 травня 2014: іменинники, ...
Наступна новина: Львівщина розпочала ...

КОМЕНТАРІ