Волинь: голова облдержадміністрації високо оцінює результати роботи загальноосвітніх начальних закладів області у 2013-2014 начальному році

Волинь: голова облдержадміністрації високо оцінює результати роботи загальноосвітніх начальних закладів області у 2013-2014 начальному році

19.05.14 15:44 0 654
Голова облдержадміністрації на сьогоднішній оперативній нараді подякував вчителям, директорам шкіл за високі результати начального року 2013/2014, успішне його завершення.

«Навчальний процес в області відбувався без зривів і надзвичайних ситуацій. Учні отримували високі знання, покращився якісний показник роботи шкіл», - підкреслив Григорій Пустовіт в ході оперативної наради, де обговорювали питання закінчення навчального року та проведення державної підсумкової атестації у загальноосвітніх навчальних закладах області.

Як доповіла начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Валентина Загрева, в денних загальноосвітніх школах області здобуває освіту 124 273 учні. Активізовано роботу з розширення інклюзивного навчання. На у 80-ти класах 56 ЗОШ навчається 95 дітей з особливими освітніми потребами. Загалом у систему загальної освіти в області інтегровано понад 2,5 тисячі таких дітей.

Валентина Загрева також повідомила, що навчання в усіх класах, окрім одинадцятих, завершаться 30 травня (або 31 травня - для шкіл-шестиденок). Одиннадцятикласники навчатимуться до 21 травня. А свято Останнього дзвоника відбудеться відповідно 30 чи 31 травня.

Державна підсумкова атестація (ДПА) в початковій ланці вже розпочалася 13 травня, діти складають українську мову, читання, математику. Середні класи пройдуть атестацію упродовж 2-16 червня. Старші учні 23-29 травня матимуть ДПА з трьох предметів у письмовій формі. Для проведення державної підсумкової атестації випускників у всіх навчальних закладах створено комісії. Перевірку об’єктивності оцінювання навчальних досягнень претендентів на нагородження Золотою та Срібною медалями будуть здійснювати спеціальні робочі групи.

За результатами навчання, в старшій школі прогнозується вручення 596 золотих та 198 срібних медалей (у 2012/2013 н.р. відповідно 561 та 204).

Вручення документів про базову середню освіту заплановано на 19 червня 2014 року. Випускні вечори у старших класах відбудуться 31 травня.

У свою чергу, голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт наголосив на ретельній підготовці до урочистостей з нагоди Останнього дзвоника та вручення атестатів. «Я прошу органи МВС серйозно підійти до організації безпеки та громадського порядку під час цих заходів. Вчителі теж несуть відповідальність за своїх учнів, варто попрацювати з батьками, щоб випускні вечори були святом юності і нового шляху», - зазначив він.

Окрім того, голова облдержадміністрації звернувся й до керівників районів, аби ті взяли активну участь у шкільних урочистостях. «Необхідно прийти на свято до дітей, привітати їх, побажати успіхів у життєвому шляху. Вони потребують нині підтримки й уваги як ніколи», - резюмував Григорій Пустовіт.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Луцьку фінал ІІ ...
Наступна новина: Російський Сибір охопили ...

КОМЕНТАРІ