О.Турчинов переконаний, що Україна разом з європейськими партнерами змусить Росію рахуватися з позицією цивілізованих країн світу

О.Турчинов переконаний, що Україна разом з європейськими партнерами змусить Росію рахуватися з позицією цивілізованих країн світу

19.05.14 13:56 0 693
«Росія звикла займатися шантажем, і газовий шантаж - улюблений формат тиску не тільки на Україну, а й на інші країни. І прийшов час поставити крапку у цьому шантажу», - заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України в інтерв’ю програмі «ТСН. Тиждень» у неділю.

Тому, сказав він, Україна звернулася до міжнародного арбітражу, «щоб припинити той формат, коли Росія в односторонньому порядку постійно переглядає ціни у напрямку їх збільшення». У цьому контексті керівник Парламенту підкреслив, що агресія Росії, окупація Криму завдала нашій економіці збитків на понад 100 млрд. доларів, повідомивши, що «Міністерство юстиції України готує серйозний позов - понад 1 трлн гривень, або понад 100 млрд. доларів до Росії».

При цьому він нагадав, що за міжнародними правилами, коли справа розглядається в міжнародному арбітражі, одна сторона не може в односторонньому порядку припиняти контракт, який оскаржується.

О.Турчинов наголосив, що Уряд отримав завдання докласти усіх зусиль, аби не допустити загрози енергетичної кризи у випадку зменшення поставок газу. «Йдеться про альтернативні джерела, про контракти на Заході - тобто реверсне використання ГТС», - пояснив він.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Збройні Сили України і ...
Наступна новина: Німеччина знову застерігає ...

КОМЕНТАРІ