На Тернопіллі боксер Віктор Петров готується до Молодіжних Олімпійських Ігор

На Тернопіллі боксер Віктор Петров готується до Молодіжних Олімпійських Ігор

19.05.14 17:31 0 704
Нещодавно наш земляк, майстер спорту України міжнародного класу та триразовий чемпіон Європи Віктор Петров здобув срібну нагороду на Чемпіонаті Світу з боксу серед молоді. Такий турнір проходив у столиці Болгарії – місті Софії, і учасниками його стали близько чотириста спортсменів із 108 країн світу.

"Слабких суперників на змаганнях не було, – розповідає Віктор Петров. – Адже, щоб потрапити на Чемпіонат світу, треба пройти досить нелегкий шлях: стати чемпіоном України, подалати важкі та виснажливі тренування на зборах, провести бої зі спаринг-партнерами та вміло підвести свій фізичний стан до світового чемпіонату".

Бій у фінальному поєдинку Віктора Петрова з росіянином Бібертом Тюменовим проходив на рівних, без явної переваги. Проте, за словами тренера і батька спортсмена, заслуженого тренера України Віктора Петрова, судді були на стороні росіянина. Відтак з рахунком 3:0 наш земляк став срібним призером світової першості у ваговій категорії 64 кг. Хоча, як каже Віктор Васильович, перед цим три роки поспіль, на Чемпіонатах Світу у 2009, 2011 та 2012 роках, спортсмен перемагав своїх суперників з Росії.

Загалом, збірна команда України з боксу налічує десять чоловік, і троє з них стали призерами цьогорічного Чемпіонату світу. Як розповів Віктор Васильович, ці змагання були ліцензійними на Молодіжні Олімпійські ігри, які в серпні 2014 року пройдуть у місті Нанкін (Китай). Відтак, наш Віктор Петров та ще два спортсмени з України – одеський боксер Раміль Гаджиєв, який виступає у ваговій категорії 75 кг, та львів’янин Роберт Мартон (вагова категорія 91 кг) – вибороли путівки на цей престижний спортивний форум.

У загальнокомандному заліку ціьооічної Європейської першості збірна команда України увійшла до десятки найсильніших. Сильними суперниками Віктор Васильович назвав боксерів із Куби, Казахстану, Росії, хороші результати цьогоріч показали також спортсмени із Сербії та Хорватії.

"Тепер – справа за підготовкою до Молодіжних Олімпійських Ігор, – наголошує тренер. – Перший тренувальний збір триватиме з 18 травня в Одесі, наступний – у місті Ковель Волинської області".

Додамо, що з 30 червня до 6 липня Віктор Петров візьме участь у Міжнародному турнірі класу «А» (AIBA) на призи братів Кличків. А завершить цьогорічний змагальний сезон спортсмен у жовтні – на Чемпіонаті Європи, що відбудеться в Хорватії.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі чи зможе ...
Наступна новина: Офіційно: Сергій Ребров - ...

КОМЕНТАРІ