Інформація щодо ситуації, яка склалася на території Львівської області внаслідок ускладнення погодних умов (станом на 07:00 19 травня 2014 року)

Інформація щодо ситуації, яка склалася на території Львівської області внаслідок ускладнення погодних умов (станом на 07:00 19 травня 2014 року)

19.05.14 15:12 0 715
Сильні дощі, що випали 14 - 16 травня на території області (28-42 мм, що становить 40-58% місячної норми), в Карпатах і Передкарпатті дуже сильні дощі (106-145 мм, що становить 110-193% місячної норми), з поривами вітру до 19 м/с призвели до розвитку високого дощового паводку на ріках басейну Дністра з підйомом рівнів води на 1,0-2,6 м, місцями до 4,4-5,1 м (р.Дністер-м.Самбір, р.Бистриця-с. Озимина, р. Тисмениця - м. Дрогобич) над передпаводковими, формування значного місцевого та схилового стоку і сходження селів, унаслідок чого постраждали 108 населених пунктів на території 10 районів і 3-х міст обласного значення.

З 4:20 16 травня припинено рух потягів на ділянці м.Самбір–м.Дрогобич, приміський маршрут Стрий – Самбір курсує лише від Дрогобича до Стрия, рух потягів на Київ організований через ст.Стрий, відновлювальні роботи плануються завершити до 18 травня.

Знеструмлено 82 населених пункти.

Порушено газопостачання 30 населених пунктів у Старосамбірському (17) та Самбірському (13) районах, зокрема 6629 абонентів фізичних осіб та 102 комунально-побутових споживачів.

За уточненими даними підтоплено 6384 домогосподарства, у т.ч.: затоплено житлових будинків (вода вище підлоги) - 1221; підтоплено житлових будинків (вода в підвалах) - 2710; підтоплено присадибних ділянок – 2453.

Підтоплено 43 багатоповерхових будинків комунальної власності, у т.ч.: затоплено квартир (вода в квартирах першого поверху) - 28; затоплено підвалів – 23.

Пошкоджено об’єктів бюджетної та соціальної сфери – 89.

Підтоплено 1783 криниці.

Зруйновано один залізобетонний автомобільний міст на автомобільній дорозі Стрий – Меденичі.

Підмито земляне полотно на підходах до 9 автомобільних мостів; розмито 4 водопропускні труби.

Підмито земляне полотно та дорожнє покриття на 21 ділянках автомобільних доріг загального значення протяжністю 6975 метрів.

Перервано автомобільне сполучення з 17-ма населеними пунктами та ускладнений проїзд до 14-ти населених пунктів.

Підтоплено 2749 га посівів сільгоспкультур в Дрогобицькому, Перемишлянському, Самбірському та Старосамбірському районах.

На дорожнє полотно автомобільної дороги державного значення Київ-Ужгород у с.Коростів Сколівського району 664 км о 18:35 15 травня відбувся зсув ґрунту, що призвело до зупинки руху автомобільного транспорту, який протягом 2-х годин було відновлено.

Внаслідок переливу води на ділянці між с. Луки і м. Новий Калинів автомобільний рух з м. Львова до м. Самбора був скерований в об’їзд через села Луки, Острів, Бабина. Пряме сполучення відновлено о 06:00 18 травня.

У ніч на 17 травня водами р. Стрв’яж прорвано правосторонню дамбу, внаслідок чого виникла загроза підтоплення с. Пиняни Самбірського району. Самбірською райдержадміністрацією спільно з Бабинською сільською радою проведено організаційні заходи щодо евакуації, в разі необхідності, населення цього села (780 осіб).

Внаслідок прориву вдень 17 травня лівосторонньої дамби р. Дністер паводковими водами підтоплено частину с. Подільці Самбірського району, а саме 25 житлових будинків, 52 підвали у житлових будинках та 60 присадибних ділянок.

За проведеною оцінкою встановлено, що внаслідок негоди найбільше постраждали Самбірський, Дрогобицький та Старосамбірський райони.

Збитки, завдані паводком, підраховуються.

Ситуація, що склалася, рішенням обласної комісії з питань ТЕБ і НС, (протокол №5 від 16.05.2014) визначена, як надзвичайна місцевого рівня, а органи управління і сили ЦЗ області та постраждалих районів і міст переведені і працюють у режимі надзвичайної ситуації.

На постраждалих адміністративних територіях організовано роботу щодо ліквідації наслідків стихійного лиха.

Протягом 18 травня основні зусилля були зосереджені на:

- укріпленні дамби на р. Дністер поблизу с. Сусолів Самбірського району та с. Мости і с. Монастирець Городоцького району;

- відновленні електропостачання та газопостачання;

- відновленні пошкодженої залізничної колії на маршруті сполучення м. Самбір - м. Дрогобич. О 13:30 18 травня рух відновлено;

- забезпеченні проїзду транспорту до всіх населених пунктів області;

- наданні органам місцевого самоврядування та населенню допомоги з відкачки води з підвалів, криниць та розрізки повалених дерев;

- наданні допомоги соціально вразливим особам;

- контролі за станом питної води з джерел централізованого водопостачання та криниць;

- проведенні медичних консультацій мешканців постраждалих населених пунктів;

- профілактиці захворювань домашніх тварин і худоби;

- організації спостереження за розвитком ситуації та негайним реагуванням на загрози;

- обстеженні постраждалих об’єктів та оцінці завданих збитків.

На цей час:

* у Старосамбірському районі залишаються без газопостачання 9 населених пунктів та знеструмленими 1 населений пункт частково;

* фахівцями ветеринарної служби проводиться подвірний обхід домогосподарств, де утримуються домашні тварини та велика рогата худоба;

* фахівцями держсанепідслужби проводиться дезінфекція криниць та здійснюється контроль якості питної води на водозаборах.

Роботи з відновлення об’єктів територіальної інфраструктури проводяться силами підприємств - власників, а об’єктів комунальної та соціальної сфери - за рахунок поточних запасів матеріально-технічних ресурсів балансоутримувачів та резервних фондів місцевих бюджетів.

Для проведення невідкладних робіт з відновлення життєзабезпечення населення (відкачки води з підвалів, криниць та розрізки повалених дерев тощо) залучено сили територіальних підрозділів Головного управління ДСНС України у Львівській області.

15-18 травня силами підрозділів ДСНС України проведена наступна робота:

- врятовано - 772 особи з них 119 дітей;

- відкачано води - з 13 житлових будинків, 129 підвалів, 355 присадибних ділянок, 4 криниць;

- здійснено порізку 26 повалених дерев;

- здійснено буксирування 3 автомобілів;

- укріплено 2415 погонних метрів дамби;

- укладено 8337 мішків з піском:

- розчищено 1 підмостовий отвір;

- вивезено 25 куб.м сміття;

- зрізано 0,5 куб.м кущів;

- завезено 18 куб.м піску.

До робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха 18 травня залучалось 886 осіб та 122 одиниць техніки, у тому числі від підрозділів ГУ ДСНС України у Львівській області - 235 рятувальників та 24 одиниці техніки.

На всіх ріках басейну р. Дністра спостерігається спад рівнів води.

Ситуація контрольована.

На 19 травня заплановано робочу поїздку голови обласної державної адміністрації І. Сех до Старосамбірського району.

Зранку 19 травня невідкладні роботи з ліквідації наслідків стихійного лиха продовжено.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ