«На дітей завжди є час!»

«На дітей завжди є час!»

20.05.14 12:45 0 753
Напередодні Міжнародного дня сім’ї ми поспілкувалися із родиною ХОМ’ЯКІВ, Олегом та Наталею, які працюють зі спортсменами з обмеженими можливостями.

Пан Олег давно мріяв стати тренером з пауерліфтингу. У 2005 році вона здійснилася, чоловік став тренувати всіх охочих у фітнес-центрі «Інтер Атлетика». Нині Олег Хом’як – заслужений тренер України. Серед його вихованців – заслужений майстер спорту, неодноразовий чемпіон світу та України Анатолій Гречко та його син Вадим, теж чемпіон світу.

Дружина пана Олега Наталя теж присвятила своє життя спортивній та тренерській діяльності. Свого часу вона виконала норматив майстра спорту України. Нині жінка працює реабілітологом у волинському регіональному центрі «Інваспорт». Підлітком вона захопилася важкою атлетикою. Спочатку тренувалася у рідному Кіровограді, далі – у Скадовську. Згодом вирішила податися на навчання до Луцька. Напевно, і не думала студентка із теплого півдня, що саме тут зустріне свою долю… Познайомила Олега та Наталю спільна подруга, а нині й бронзова призерка чемпіонату Європи з важкої атлетики Надія Миронюк.

Нині подружжя Хом’яків виховує двох донечок: п’ятирічну Неонілу та трирічну Евеліну.

– Дехто зі знайомих запитує, чому ми обрали для дітей «французькі» імена, – з посмішкою провадить пані Наталя. – Однак це не так – ім’я Неоніла було ще відоме у стародавніх слов’ян.

Запитую у подружжя, чи через напружений графік не бракує часу для доньок.

– Для дітей, повірте, час знаходимо завжди, – відповідає пані Наталя. – Працюємо з чоловіком у понеділок, середу та у п’ятницю. Коли зайняті на роботі, про доньок турбується Олегова мама Оксана Іванівна, вихователь дитсадка з 26-річним стажем.

– Так, для своїх діток ми завжди намагаємося знайти вільну хвилину, адже родина – це найголовніше, – додає Олег. – Я щодня прокидаюся дуже рано. Смажу собі чотири яйця, готую сімдесят грамів вівсянки та п’ю каву. Так розпочинається мій новий день. Після роботи практично весь свій час присвячую сім’ї.

За словами подружжя, вони не надто хочуть, аби їхні дівчатка стали професійними спортсменами, а особливо важкоатлетками. Пояснюють, що все це дуже важко. Тож старша донька відвідує театральний гурток. «Чули б ви, як вона декламує Шевченка!» – пишається мама успіхами Неоніли.

P.S. Автор вдячний голові «Інваспорт» Володимирові Гащину за допомогу в підготовці матеріалу.

Андрій СОКОЛОВСЬКИЙ

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Блог. Про Добро і Кулю
Наступна новина: І знову Без Тебе

КОМЕНТАРІ