Варфоломій І: Конфлікт в Україні небезпечний для Європи та всього людства

Варфоломій І: Конфлікт в Україні небезпечний для Європи та всього людства

20.05.14 09:37 0 672
Вселенський патріарх Варфоломій I підкреслив політичну площину української кризи та зазначив, що в Україні відбувається конфлікт між Заходом і Сходом.

Про це Варфоломій заявив в інтерв’ю Deutsche Welle, відповідаючи на питання про позицію щодо подій в Україні.

«ЄС і США з одного боку і Російська Федерація – з іншого. Це питання політичного впливу. На жаль, ми тут не можемо багато чого зробити. Я хочу, щоб гору взяли логічне мислення і розсудливість, щоб уникнути розширення конфлікту, який є значною небезпекою для України, Європи і всього людства», – заявив патріарх.

Константинопольський патріарх назвав ідею об’єднання українських православних церков і надалі актуальною. Патріарх згадав про спроби ініціювати зближення православних церков в Україні під час свого візиту до Києва за часів президентства Віктора Ющенка, які, як відомо, не мали великого успіху. «Але ми не кидаємо цю справу. Це обов’язок всесвітнього патріархату і всього православ’я – відновити єдність православного українського народу».

Варфоломій нагадав про існування в українському православ’ї трьох домінуючих конфесій, з яких лише одна церква є канонічною. Разом з тим, Варфоломій підкреслив, що конфесійний поділ не заважає уявленням про всіх українців для Вселенського патріархату як про «православних братів і сестер».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Керівники ФК «Тернопіль» ...

КОМЕНТАРІ