Цьогорічний Alfa Jazz Fest порадує виступами понад 100 артистів з 13 країн

Цьогорічний Alfa Jazz Fest порадує виступами понад 100 артистів з 13 країн

20.05.14 12:01 0 638
Цього року міжнародний фестиваль Alfa Jazz Fest пройде вже вчетверте. До Львова з’їдуться понад 100 музикантів з 13 країн. З 12 по 15 червня львів’ян та гостей міста буде радувати джазова музика у виконанні світових артистів.

Про це 19 травня, йшлося на прес-конференції з організаторами заходу.

За словами міського голови Львова Андрія Садового, цього року місто очікує на велику кількість гостей зі всього світу. Він нагадав, що ідея проведення фестивалю у Львові народилася п’ять років тому і цьогоріч Alfa Jazz Fest проводиться вже вчетверте.

Як зазначають організатори, на трьох фестивальних сценах виступлять понад 100 музикантів з 13 країн світу: США, Великобританії, Бразилії, Німеччини, Австрії, Угорщини, Франції, Ізраїлю, Індії, Данії, України, Грузії та Росії.

Вперше в Україні дадуть концерти гітарист, володар чотирьох премій «Греммі» Ларрі Карлтон, відомий американський джазовий музикант Чарльз Ллойд, бразильська джазова співачка, композитор Еліані Еліаш.

Також на фестивалі презентує свою програму американська джазова виконавиця, володарка двох нагород «Греммі» та премії «Тоні» Ді Ді Бріджуотер.

Творчий куратор фестивалю, джазовий експерт Олексій Коган повідомив: «На фестивалі гратимуть також українські музиканти, які відомі за кордоном. Цього разу ми вирішили зробити наголос на спільних проектах, тому що джаз – це інтеграція». Тож, українські музиканти зможуть не просто виступити на фестивалі, а й презентувати свою творчість у спільних проектах з іноземними артистами – з Австрії та США.

Крім концертів, на гостей фестивалю чекає насичена програма спеціальних заходів Alfa Jazz Fest: благодійний пробіг «Джазова миля», кошти з якого підуть на придбання інструментів для музичних шкіл Львівщини, а також майстер-класи та неформальне спілкування із зірками джазу.

Традиційно вхід на майданчики, які будуть розташовані на площі Ринок та біля палацу Потоцьких, буде вільним. Місця у партері головної сцени в парку культури будуть платними. В рамках фестивалю також пройде урочиста церемонія вручення щорічної Міжнародної музичної премії ім. Едді Рознера – Alfa Jazz Fest Awards.

Програму Alfa Jazz Fest – 2014 можна переглянути на сайті фестивалю.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Прага солідарна з ...
Наступна новина: В Рівному міський голова ...

КОМЕНТАРІ