У різних містах України та світу люди вийшли на мегамарш у вишиванках

У різних містах України та світу люди вийшли на мегамарш у вишиванках

20.05.14 14:19 0 632
Цих вихідних у містах України та за кордоном відбувся наймасовіший в історії нашої країни марш у вишиванках. Національні сорочки вдягли українці Лондона, Торонто, Копенгагена, Атланти, Едмонда і Гонконга, Тального, Дніпропетровська, Шепетівки, Полтави, Донецька, Вінниці, Золотоноші, Запоріжжя.

Про це повідомили у Молодіжній інформаційній спільноті «Сіль», яка займалась організацією заходу.

Як йдеться у повідомленні, через різні події мегамарш перенесли у Відні (на 24 травня), Одесі (на 28 червня), Миколаєві (на 24 травня), Івано-Франківську (на 24 травня), Житомирі (на 24 травня) та Бердичеві (на 24 травня).

У Києві мегамарш у вишиванках проходить вже втринадцяте. Подія зібрала понад дві тисячі людей. Відкрили захід у сквері біля музею «Золоті Ворота», звідки учасники рушили центральними вулицями столиці за маршрутом: Софіївська площа – Михайлівська площа – Європейська площа – вулиця М. Грушевського – сцена «Мушля» в Маріїнському парку. Під час ходи учасники співали пісні та танцювали, а навколо пам’ятника Богданові Хмельницькому організували величезний хоровод.

На вулиці Грушевського мегамаршівці вшанували хвилиною мовчання героїв Небесної сотні та поклали квіти загиблим. У пам’ять за полеглими тисячі людей скандували гасло «Герої не вмирають».

Офіційну частину мегамаршу у вишиванках завершили відомі письменники, танцюристи, музиканти. На святі виступили письменники Сергій Пантюк, Сашко Лірник, Оксана Боровець, Злата-Зоряна Паламарчук та Дмитро Лазуткін, музиканти Гриць Вагапов, Ярослав Джусь, Михайло Бойко («Колір ночі»), громадський діяч, голова мистецького об’єднання «Остання Барикада» Олесь Доній, актор, головний герой фільму «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» Дмитро Лінартович, учасники школи бойового гопака.

Зазначимо, ідея організації маршу у вишиванках виникла в студента київського університету Андрія Бабінського ще в 2008 році. Тоді, на перший мегамарш у вишиванках в Києві прийшло четверо людей.

по всій Україні захід організовують громадські активісти – волонтери, від активності і діяльності яких залежить подальший розвиток проекту. Координатори Всеукраїнського маршу у вишиванках – студенти та випускники київських навчальних закладів – запрошують долучатися до наступних походів у вишиванках нові міста та нові країни.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ірина Сех звернулась до ...
Наступна новина: У Тернополі триває ремонт ...

КОМЕНТАРІ