На Херсонщині кримським татарам безкоштовно виділили земельні ділянки

На Херсонщині кримським татарам безкоштовно виділили земельні ділянки

20.05.14 09:06 0 677
Влада Херсонщини виділили близько 18 тисяч земельних ділянок для кримських татар – переселенців з Криму і жителів області.

Про це в неділю заявив голова Херсонської облдержадміністрації Юрій Одарченко під час мітингу, який відбувся в смт Новоолексіївка Генічеського району з нагоди 70-ї річниці депортації кримськотатарського народу.

«Крим є і буде частиною України, рідною землею корінного народу – кримських татар. Держава не залишить їх напризволяще. Херсонщина також допомагає людям, що піддаються утиску агресора. Ми визначили землі, які безкоштовно і за спрощеною процедурою можуть отримати представники кримськотатарської спільноти, – як ті, що прибувають з Кримського півострова, так і жителі Херсонщини. ми знайшли близько 18 тисяч земельних ділянок у різних районах Херсонської області. Виділили понад 9 тисяч гектарів землі», – сказав Ю. Одарченко.

За його словами, ці земельні ділянки передбачені для будівництва житла, ведення особистих селянських і фермерських господарств, садівництва.

«Саме так, підтримуючи один одного – незалежно від національності та віросповідання – ми зможемо забезпечити мир і стабільність в нашому спільному домі», – сказав голова Херсонської ОДА.

Як зазначили на мітингу, на Херсонщині тепер проживає більше як 10 тисяч кримських татар, з них – близько 8 тисяч – у Генічеському районі. У мітингу в Новоолексіївці взяли участь більше як 400 осіб. Захід пройшов під державними прапорами України і прапорами кримськотатарського народу, повідомляють Новости Крыма.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У м. Рівне посадові особи ...
Наступна новина: У Львові у Миколаївському ...

КОМЕНТАРІ