Чиновники з розрядами будуть з більшими окладами

Чиновники з розрядами будуть з більшими окладами

20.05.14 13:17 0 624
Уряд має намір відновити соціальну справедливість у політиці заробітних плат для бюджетників , підвищивши їм тарифні ставки .

Про це в ексклюзивному інтерв'ю для кореспондента Укрінформу повідомила міністр соціальної політики Людмила Денисова .

« Недавнім постановою Кабінету Міністрів України з 1 жовтня передбачена диференціація посадових окладів (тарифних ставок ) працівникам бюджетної сфери 1-6 тарифних розрядів , які оплачуються за Єдиною тарифною сіткою , для уникнення « зрівнялівки » в окладах цих категорій працівників» , - сказала Денисова .

При цьому вона розкрила механізм підняття зарплат для бюджетників. «На сьогоднішній день їм встановлюються однакові оклади на рівні мінімальної заробітної плати - 1218 гривень , а з 1 жовтня посадовий оклад , наприклад , працівника 6 тарифного розряду ЄТС буде встановлений вже в розмірі 1263 гривні» , - пояснила міністр. Таке підвищення , констатувала Денисова , « торкнеться одного мільйона працівників».

Вона також нагадала , що уряд в травні вже виконало своє попереднє обіцянку і провело індексацію заробітних плат і пенсій в Україні .

«Ми от зараз , слава Богу , з 1 травня вже проіндексували пенсії і заробітні плати , як це потрібно згідно із законом. Індексація стосувалася 3 млн пенсіонерів і обійшлася в майже 90 млн грн. Що ж стосується зарплат , то у працівників бюджетної сфери 1-5 тарифних розрядів індексація становила понад 36 грн , а бюджетники , чиї заробітні плати не переглядалися з січня 2013 року, - отримають надбавку в 40 грн », - підсумувала вона.

Telegraf

Джерело: Сім’я і Дім
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рівненська область: ...
Наступна новина: Забужко: За останні п’ять ...

КОМЕНТАРІ