У Волинській області власникам паїв та сільськогосподарським виробникам спрощено процедуру реєстрації прав на земельну ділянку

У Волинській області власникам паїв та сільськогосподарським виробникам спрощено процедуру реєстрації прав на земельну ділянку

20.05.14 15:52 0 609
З 12 лютого ц.р. набрав чинності Порядок державної реєстрації прав на земельну ділянку, що значно спростило процедуру оформлення документів власникам паїв та сільськогосподарським виробникам. Про це йшлося в ході оперативної наради голови облдержадміністрації під час обговорення стану укладання договорів оренди земельних часток (паїв).

Як розповів начальник реєстраційної служби головного управління юстиції в області Сергій Передон, для проведення державної реєстрації права оренди земельної ділянки заявник подає: заяву про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (щодо іншого речового права); договір оренди земельної ділянки, укладений відповідно до законодавства, що діяло на момент його укладення (його копію, завірену відповідно до законодавства); квитанцію про сплату державного мита (51 грн); квитанцію про внесення плати за надання витягу (120 грн).

За 4 місяці ц.р. державними реєстраторами реєстраційних служб територіальних управлінь юстиції зареєстровано 3800 прав оренди (упродовж січня - 524, лютого - 526, березня - 1276, квітня - 1474). Як відзначив Сергій Передон, за останні два місяця діяльність реєстраційної служби значно покращено, про що свідчать і вищенаведені цифри.

За його словами, для того, щоб оптимізувати роботу реєстраційної служби, адже є низка нарікань щодо неоперативності, наразі у Мінюсті вирішується питання щодо збільшення штатної чисельності державних реєстраторів органів державної реєстрації речових прав на 10 одиниць.

Крім того, за рекомендацією голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта, реєстраційним службам, де є недопрацювання, допомагатимуть державні реєстратори з передових районів.

Також керівникам профільних структур наголошено на доцільності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення щодо змін у земельному законодавстві.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чверть боснійців ...
Наступна новина: Тернопілля: «Хто має молодь ...

КОМЕНТАРІ